frida.bg
пристрастен

Знаците, по които да познаем, че той е пристрастен … към секса

Има и такива мъже – уверени, привлекателни, с една особена харизма. Той знае какво иска и е безпорен специалист в това как да го получи. За него секса стои на много важно място – толкова важно, че понякога тази особена „важност“ излиза от рамките на приетото. Да, той обича риска и всичко нестандартно. Правилата, според него, са създадени, за да се нарушават. И макар това да изглежда безумно секси в началото на връзката, в един момент това ще се окаже наистина голям проблем. Защото му е трудно да стои и в рамките на връзката. Преди да благословим света, че имаме най-сексуалния бог в леглото, нека се запитаме – а дали не е просто пристрастен … към секса?

Ако той гледа твърде много „розови“ филми…

Но го пази в тайна. Тук може много да се спекулира какво означава „твърде много“. Но е факт, че ако той избира да гледа „розови филмчета“ вместо да се види с приятели или да прави любов с вас – това е очевидно. Порно забавленията очевидно са твъде важни за него, а това сигнализира „тревога“.

Ако той гледа „розови филми“ дори след страхотен секс с вас…

Ако той се отдава на типичното мъжко „хоби“ дори и след страхотен секс с вас, явно търси нещо повече. Нещо наистина повече, което няма нищо общо с вас или с уменията ви в леглото. Той просто се нуждае от интензивна сексуална стимулация, защото вероятно … е пристрасен към секса.

Ако той е изневерявал (многократно) в миналото си…

Ако той е изневерявал многократно на партньорките си в миналото, това сигнализира нисък контрол над сексуалните импулси, и нека си го кажем направо, ниско ниво на зачитане на границите и … морал. Ако вече го е правил многократно, това е сигнал, че нещо в отношението му към секса не е в граница. Сексът е средство за постигане а по-голяма интимност между партньорите и ако за него е нещо като „здрасти, как си?“, то вероятно приема секса като забавление, кеото често обаче оставя зад себе си разбити сърца…

Ако той просто „изчезва“ с часове или дни…

Понякога импулсите на пристрастените към секса са много силни и той може да реши да остане вкъщи с любимото си порно или да се изолира за света около него. Сексът е фиксация и начин да се избяга от действителността. Ако той има трудности в отношенията си с вас и е пристрастен към секса, вероятно ще го използва по същия начин както пристрастения към дрогата. Просто ще вземе „свръхдоза“. Бъдете внимателни с тези сигнали. Сексуалната пристрастеност трябва да се лекува, както и останалите зависимости – с психотерапия и желание за промяна.