frida.bg
зодия Лъв

Добре дошли в царството на зодия Лъв

На 23 юли Слънцето влиза в знака на Лъв, за да ни припомни, че няма топлина без огън, радост без вяра и опарване без болка. В царствената компания на зодия Лъв трябва да бъдем бдителни и да се пазим от емоционално прегряване. Да се въоръжим със слънчеви очила, лятно настроение и повече дипломатичност. Но най-важното, което не трябва да забравяме е, да не дразним Лъва!

Лъв

Лъвът се управлява от Слънцето и всичко свързано с този знак е олицетворение на царственост, чест, лидерство и мощно естествено сияние.

Негово величество Слънцето и царят на животните Лъвът представляват изключителен тандем – символ на егото, силата, властта и радостта от живота. Техните атрибути са аналогични с атрибутите на царското потекло – корона, жезъл, трон и меч. Тяхната стихия и проявления са огъня, артистичността, творческата енергия и водачеството.

Лъвица

Така че, направете път на царя и се поклонете на Слънцето.

Лъвът идва за да ни омае, да ни впечатли и да ни огрее с царствения си ореол. Всички останали сме негова вярна публика и сме тук за да го приветстваме и да му се възхищаваме. Готови сме да му се подчиним, независимо дали го искаме или не. Защото според закона на джунглата ще оцелеят само най-силният и неговите придворни.

Подобно лъвът от земното животинско царство, родените във зодия Лъв притежават темперамента на царя на животните. И както всичко се върти около Слънцето, така и всички се въртят около магнетичния Лъв – този силно харизматичен и притегателен център на нашата зодиакална Вселена.

Цар Лъв

Има си правила как най-лесно, приятно и безболезнено да общуваме с властелините. Лъвът изисква уважение, възхищение и признателност!

Важно е да знаем, че той никога не изисква гласно. Лъвът по-скоро предполага и очаква специално отношение by default по някакъв негов си царствено подразбиращ се начин.

Рано или къно останалия свят или се наглася според неговите очаквания или безвъзрватно къса отношения с него.

лъвска глава

Ще сбъркате ако сметнете човекът от зодия Лъв за горделив, самонадеян или недостоен.

Подобно оглавяващия животинското царсктво, човекът-Лъв е роден за да бъде начело. Ще го намерите в центъра на всеобщото внимание и в предните редици на по-значителните исторически и социални събития. Той е артистичен и улавящ вниманието.

Човекът-Лъв неминуемо ще ви подскаже как трява да се отнасяте с него. Защото той е самото утвърждение и символ на общочовешкото право на уважение – първично и независимо от всичко!

С Лъвът шега не бива. Само ако си служим умело с хумористичните похвати можем понякога (в умерени дози!) да се пошегуваме с него. Но нека шегите ни не бъдат твърде ироничнии без сянка от сарказъм…

Лъвът е щедър, великодушен и прощаващ… или поне докато не реши обратното.

Докато сте под неговата благосклонна опека, той ще ви обгръща със своето сияние, величие и признание. Ще ви забавлява и ще ви направи щастлива част от своята свита.

Докато не вземе друго решение. А до тогава вие ще бъдете част от грандиозните му проекти и планове за бъдещето.

лъвица

Не разочаровайте Лъва, защото той има… лъвска памет!

Най-лесният начин да разберете лъвската психология е просто да приемете, че човекът-Лъв е това което виждате. Няма нищо сложно и закодирано във височайшата му поза и изискващото му поведение.

В отношенията с него не бива да изпадаме в крайности и е по-добре да си спестим излишните недоразумения. Който разбрал – разбрал…

Най-лошото, което можете да направите е да накарате Лъва да усети несправедливо отношение. А най-страшно би било да го разочаровате. Тогава ще си платите прескъпо и с лихва!

Лъвът е честен и лоялен. Той изисква взаимност и справедливост. Лъвът рядко моли за помощ, въпреки че винаги е готов да помага и го прави от сърце! Неговата енергия е много силна и за това най-разумно би било ако се поема и канализира градивно.

Лъвът вярва, че се бори за ‚правилната‘ кауза. Често нравът му е революционно шумен и експанзивен. Но се срещат и такива, които обичат да наблюдават тихо, мълчаливо и отстрани. Тези лъвски типажи си позволяват от време на време изстрелват по някоя точна реплика, коментар или друг тип своевременна намеса в ситуацията. А после отново се връщат към достолепната си усамотеност.

Всички описани качества на зодия Лъв ще имат своето прояление докато Слънцето е под този знак.

Периодът ще започне с изненадваща и внезапна енергийна вълна на вдъхновение и креативност.

Ще имаме шанс да презентираме и отстояваме талантите си, да се проявим интимно и обществено. Ще можем да изразим себе си в пълнота.

Добър момент да развеем знамето на своята лична и социална кауза, но само ако съумеем да изрежисираме една истински нежна революция. Нашата главна задача в случая е да не забравяме кои сме и за какво се борим.

През останалото време можем да продължим да се забавляваме със стил, от все сърце и до дупка – както повелява природата на Лъва.

Периодът е много добър за интелектуална дейност, еротични забавления в интимен кръг, любовни преживявания и зачеване.

лъвска любов

Лъвският характер и т.н. негов „божествен синдром“ са белязали личността и съдбата на множество исвестни личности.

Политиката, културата и изкуството са все достойни поприща за изява на лъвските черти и таланти. Но най-често Лъвове срещаме сред диктатори и световни лидери.

Ето и нашата топ десетка сред най-достойните за костюма на супер-лъв и супер-лъвица. Всеки един от тях е оставил интересна следа в своето поприще.

Наполеон
Наполеон Бонапарт, роден на 15  август 1769г. в Аячо, Франция

 

Фидел
Фидел Кастро, роден на 13 август 1926г. в Източна Куба

 

Уорхол
Анди Уорхол, роден на 6 август 1928г. в Пенсилвания

 

Кубрик
Стенли Кубрик, роден на 26 юли 1928г. в Ню Йорк

 

Хичкок
Алфред Хичкок, роден на 13 август 1899г. в Лондон

 

Рей Бредбъри
Рей Бредбъри, роден на 22 aвгуст 1920г. в Илинойс

 

Раулинг
Джоан Раулинг, родена на 31 юли 1965г. в Глостършир, Англия

 

Мадона
Мадона, родена на 16 август 1958г. в Мичиган

 

Бекинсейл
Кейт Бекинсейл, роденa на 26 юли 1973г. в Лондон

 

Лорънс
Дженифър Лорънс, родена на 15 август 1990г. в Луисвил, САЩ

Източник: Masha & The Magic