frida.bg
качествата

Качествата, които превръщат мъжа до нас в идеалния съпруг

Всяка жена поне веднъж се е замисляла дали мъжът до нея ще бъде добър съпруг и кои са качествата, които всъщност го правят такъв. Това е много важна тема и както една приятелка ми каза наскоро – когато решиш да градиш нещо перспективно в бъдеще трябва да се мисли. Да, и е съвсем права! Едно е да си на 20 и просто да искаш да се забавляваш. Тогава няма нужда да претегляш толкова много дали човекът до теб става или не става за едни по-сериозни отношения. Но в един момент по-късно вече е наложително за нас жените – ДА МИСЛИМ. Не само да чувстваме, защото емоциите често замъгляват ясната ни преценка и може да се окажем семейно обвързани с човек, който съвсем не става. И тъй като пеперудите в стомаха все някога отлитат, може съвсем реално да се чудим как не сме разбрали това по-рано.

Затова мислете, момичета, докато имате време и преценявайте дали човекът до вас става за сериозно обвързване. А ние ще ви предложим кратък списък с качествата, които съвсем не са за подценяване и които един мъж на място трява да притежава. В крайна сметка жената избира!

Кои са качествата, които превръщат мъжа до нас в идеалния съпруг?

Лоялност

Лоялността, наред с почтеността и добросъвестността стават все по-малко употребявани понятия в нашия ежедневен речник. И за съжаление, стават все по-редки неща в реалния живот. Всъщност лоялността е едно от качествата, които със сигурност добрият съпруг трябва да притежава. Това означава, че в бъдеще той ще остане верен не само на нас, но и на отношенията ни като прави избори, които няма да им навредят. Как да разберем дали мъжът до нас притежава това ценно качество? Първо, дайте му време да го прояви или не. Наблюдавайте и най-вече се доверете на вътрешното си усещане. Жените имаме вроден радар за проявите на нелоялност, защото за нас това означава много. Може да не го осъзнавате явно, но вече сте уловили сигналите.

Доверие

Ако мъжът до вас вече ви е показал с действия (не само с думи), че вашите нужди и връката между вас като цяло е важна за него, най-вероятно се чувствате спокойни с него и му имате доверие. Ако се чувствате свободни да бъдете откровени и честни с него и не се притеснявате, че той ще използва споделената информация срещу вас… То значи, че му имате доверие. И най-вероятно той се е погрижил за това да ви покаже, че можете да му се доверите. Довярявате му се, че няма да си тръгне изненадващо и че е загрижен за вас и няма никога да ви нарани умишлено. С една дума, доверието е изключително важно и в никакъв случай не е за подценяване. То гради основата на вашата връзка. Ако нямате доверие на човека до вас, може би трябва сериозно да се замислите дали да подарявате времето си точно на него.

Честност

Честността е сред качествата, които задължително трябва да присъстват в една балансирана връзка. Ако имаме на лице лоялност и доверие, честността е естествено последствие не само за нас, но и за нашия партньор. Но понякога хората носят характерологичната особеност да послъгват. Нещо като стратегия за справяне, която убива не само техните обувки, но и вашите. Умението да изразяваш мислите и нуждите си директно е в основата на добрата комуникация. Всяко премълчано нещо говори за липса на доверие на първо място и за липса на умения в общуването. И все пак, преценявайте това качество добре, защото някои хора се научават да са откровени, но за други – това е твърде ценна защита, от която никога не се отказват.

Той е ТАМ, когато имате нужда от него

Дори да има друга работа и да изисква усилие от него. Той разбира, че понякога трябва да се правят компромиси и не всичко винаги може да се планира на 100%. Мъжът, който тежи на мястото си винаги ще бъде там за вас, когато имате нужда от него. По този начин той ви показва, че каквато и буря да се развихри в живота и на двамата неговата сила ще удържи положението. И той няма да избяга.

Той е отговорен

Да, отговорността е качество, което всеки добър мъж трябва да притежава. Да изпълняваш задълженията си и да държиш на думата си са сред нещата, които ясно ни показват дали един мъж е МЪЖ или му трябва още време да узрее. Понякога и цял живот не стига. Отговорността е сред качествата, които лесно се преценяват и са доста явни. Отворете си очите, момичета, липсата на отговорност в ежедневието е червена лампичка, която е трябва да изпускаме!

Той има добра саморефлексия

Това означава, че наблюдава себе си и е склонен да се промяня. Осъзнава, че никой не е съвършен и иска да се развива. Няма нищо по-зациклящо отношенията от закостеняло мислене и нежелание да правиш промени. Развитието е в основата на самата връзка, защото самата тя, а и ние като личности постоянно се променяме. Така че намерете мъж, който иска да става все по-добра версия на себе си!