frida.bg
необвързана

Вижте защо е страхотно да бъдеш необвързана

Всъщност е наистина страхотно да бъдеш необвързана! По принцип се предполага, че хората, които нямат партньор до себе си са дълбоко неудовлетворени и единствената им цел в живота е да намерят бленувания Друг. Защото сме научени някога някакси, че когато сме сами не сме завършени. Не сме цели. Че не сме „достатъчни” за този свят ако нямаме партньор. Е, време е да захвърлим тегобата на тези социални обусловености и да се освободим. Веднъж завинаги. Можем да бъдем удовлетворени и когато сме сами. Да нямаш партньор до себе си има своите изненадващи предимства, вижте ги!

Защо е страхотно да бъдеш необвързана?

Можете да отидете, където си искате

Как мислите, че ще реагира партньорът ви ако се събудите една сутрин и решите, че искате да отидете да живеете в Австралия или някъде сред планините на Исландия. Или да заминете на почивка за някоя тропическа дестинация? Най-вероятно той няма да бъде съвсем ентусиазиран от вашата спонтанна идея, заради всички задължения и подробности. И заради комфортта на скуката. Е, няма да е съвсем без основание. Но помислете, необвързаните хора имат свободата да пътуват и да изследват света и себе си без никакви задръжки! Ако си номад по сърце, наслаждавай се на този период и опознавай все повече коя си. Страхотно е!

Можеш да флиртуваш на воля

Когато си необвързана, можеш да флиртуваш колкото си искаш. Флиртът е много полезен за здравето, според нови проучвания. Той повишава самочувствието и ни кара да се чувстваме по-уверени в собствената си женска природа. Флиртът е невинен жест, чрез който показваш на някого, че е готин без очаквания. Флиртувай на воля, но бъди готова за това – флиртът може да премине към секси среща.

Можеш да работиш върху себе си

Трудно е да се концентрираш върху себе си, когато имаш партньор. Според проучване във Великобритания, 62% от участничките са качили около 7кг след началото на връзката си. И тези килограми се качват най-вече от типичните романтични срещи с много храна и сладкиши. Нали удоволстието трябва да бъде пълно?! 30% от анкетиранит споделят, че са прекарвали вечерите си на дивана пред телевизора, а 20% избирали да ядат навън. Ако искаш да подобриш здравето си, да се грижиш за себе си, да влезеш в супер форма, използвай времето за себе си. Учи нови неща и се забавлявай!

Можеш да спиш, колкото си искаш

Нека си признаем, когато имаш партньор много често трябва да се съобразяваш с него. Да се гушкате или да пуснеш прането, защото той има нужда от чисти ризи. Всичко това често води до лиспа на качествен сън. Когато си необвързана можеш да си легнеш супер рано, например в 9 и да четеш книга. И да се наспиш. Да, като бебе.

Можеш да създадеш нови приятели

Когато си необвързана имаш толкова много време и енергия, които можеш да използваш, за да създадеш нови приятелства. Често когато сме във връзка не ни остава време нито за приятелите ни, нито за това да създаваме нови. Е, общувайте и се свързвайте с хората! Сега е моментът да изградите нови трайни приятелства.

И най-хубавото, можеш да правиш каквото си искаш!

Снимка: StockSnap.io