frida.bg
Скорпион

Мъжът Скорпион – неустоим и недостъпен

Петима запомнящи се мъже под знака на Скорпиона

Мъжът Скорпион изглежда интелигентен, борбен и страстен дори в хлапашки дрехи. Скорпионското му жило носи опасния чар, който познаваме от темпераментните артистични превъплъщения на Леонардо Ди Каприо, позите на Пикасо, в които художникът обича да застава пред фотографи и многозначния поглед на Ален Делон, завъртял главите на цяло поколение жени.

Знакът на Скорпиона е управляван от Плутон – планетата на страстта, психологията, разрушениято и възраждането, чийто символ е птицата Феникс. Целенасочен и великодушен, скорпионът е мъж на честта, идеите и силното присъствие. Вроденият усет на плутоновите мъже да си играят с живота и смъртта ги прави добри в поприща като изкуството, медицината, бизнеса и политиката. Те са добри и във всяка възможност за проява на изобретателност, както и във всяка ситуация, която поставя предизвикателства пред тях. Под акомпанимента на силната си страна, Скорпионът обича да се нагърбва с големи мисии, независимо дали се отнася до любов, кариера или някоя велика общочовешка идея.

Скорпионът проявява високи критерии и изисквания към околния свят

Той не се забърква с когото и в каквото и да е, a детайлно проучва потенциалните си приятелства и врагове. Малко хора са допуснати до неговото непосредствено обкръжение. Най-облагоприятствани от неговата лоялност и преданост са кръвните родственици – за тях той е готов на всичко. В интимните отношения той е взискателен партньор, въпреки своята собствена променливост. Като баща е строг и поне в собствените си очи – справедлив. Като любовник, скорпионът е неутолим, обича секса и го предпочита гарниран със силни усещания.

Мъжът Скорпион обитава дълбоките води

Неговият образ е мистериозен и обаятелен. На пръв поглед той е спокоен и уравновесен, но само няколко интимни момента с него ще са ви достатъчни за да се убедите, че емоцията и страстта са неговите стихии. За тези, които могат да владеят парещата му страст, връзката с него може трайно да топли сърцата им. За всички останали нека стане ясно отрано, че животът с мъжките скорпионови странности ще бъде интересен, но не и лек.

Ако предпочитате спокойния живот с детска глъч, разнасяща се от задния двор, доматени лехи и кокошки, снасящи еко-яйца, по-добре си намерете някой Козирог. Защото Скорпионът ще ви умори, а вие на него адски ще дотегнете. Той си пада по „странните“ плътски удоволствия и макар, че добрата храна присъства в списъка на неговите страсти, тя не може да компенсира всичките му сложни желания.

Без силни емоционални и сензорни стимуланти, или някакъв вид геройски бели в периода до и малко след средната му възраст, Скорпионът би могъл да се превърне на стари години в раздразнителен, хаплив и отмъстителен дядка. Внимавайте ако сте в състояние да отключите някоя подобна негова тъмна страна. Тогава в животът на двама ви ще има завист, манипулации, трудни връзки и разочароващи драми.

На Скорпиона му трябва жена, достатъчно издръжлива, за да партнира в многосерийния му житейски филм и да бъде в състояние да го вдъхновява ежедневно. Въпреки еротичната си природа, той е верен и стабилен партньор, поне дотогава, докато не си намери по-силна муза, към която да насочи волния скорпионски дух и неутолимата си страст. Заради своята взискателност, в любовта той често сменя, пробва или се отдава на самотата си.

Скорпионите имат изследователско мислене и добър усет

Те обичат да разгадават тайни с присъщ перфекционизъм. За това са изключителни съветници, които няма да ви подведат, напротив – ще ви поднесат категорично „да“ или „не“ независимо от това, което ви се иска да чуете. За това, и за да няма драми, ако не ви направят изричен комплимент, по-добре не ги питайте дали роклята ви седи добре.

Мъжът скорпион е целенасочен, амбициозен и със склонност към велики дела

Петима от общо четиридесет и тримата американски президенти са били родени под знака на скорпиона, в това число и Теодор Рузвелт. Заедно с водолеите, това прави Скорпионите най-добре представените сред извадката на американските държавни глави. Разбира се, не всички могат да бъдат президенти, камо ли на Америка, някои стават „просто“ писатели и се гмуркат в по-дълбоките дебри на човешката мисъл.

Такъв пример е американският писател

Кърт Вонегът,

прочул се с оригиналните си заигравания с реалността чрез фантастични сюжети и антиутопии.

Скорпион Кърт Вонегът

Кърт Вонегът е роден на странно съзвучната дата 11.11 през 1922 година в Индианаполис и е нашата първа звезда от земното съзвездие на Скорпиона. Неговото многолюдно интелектуално семейство има немски корени и доста интересна, на моменти трагична генеалогия. То бива споменавано нееднократно в литературните му творби. На младини завършва Корнелския университет и работи като журналист. После участва във Втората световна война в редиците на американската армия и става жив свидетел на бомбандировката над Дрезден, в която загиват над 60000 души. В този мракобесен за историята и света момент, Вонегът преживява поредния ужас на войната като военнопленник, а от там и темата за човешката лудост, наречена война, която неизменно присъства в творчеството му.

Неин сюблимен творчески момент е незабравимата „Кланица 5“, станала бестселър и една от любимите книги на поколения модерно-мислещи пацифисти. Вонегът смесва реалност с фантазия по един изключително проникновен скорпионски маниер и създава творби еднакво хапливи, нецензурни, скандални и забавни. Думите му звучат по вонегътски силно в безвремието на човешката мъдрост без излишна поучителност и поза:

„Не се чувствайте виновни, ако не знаете какво да правите с живота си. Някои от най-интересните хора, които познавам, не са знаели на 20-годишна възраст какво ще правят с живота си. Някои от най-интересните 40-годишни, които познавам, все още не знаят.”

„Бъдете мили с братята и сестрите си. Те са вашата връзка с миналото и хората, които е най-вероятно да ви останат верни и да бъдат до вас в бъдеще.”
„Работете упорито да запълните разликите помежду си в географското разположение и начина на живот. Колкото повече остарявате, толкова повече ще се нуждаете от хора, които са ви познавали на младини.”

„Не си губете времето в ревност. Понякога ще бъдете в настигаща позиция. Надпреварата е дълга и в крайна сметка е само със самите вас. Помнете комплиментите, които получавате. Забравяйте обидите. Ако успеете, кажете ми как сте го постигнали.”

„Не се тревожете за бъдещето. Или пък се притеснявайте, но знайте, че притеснението ви ще бъде от полза не повече от дъвченето на дъвка по време на решаване на уравнение по алгебра. Истинските проблеми в живота ви ще бъдат неща, които никога не са минавали през разтревожения ви ум. От този вид неща, които ви поразяват в 4 часа следобед в някой мързелив вторник.”

Вонегът е един от най-ярките класици в американската литература, който оставя след себе си десетки романи, разкази, есета и пиеси, един астериод, кръстен на него и седем наследника след общо два брака, включително трите деца на сестра си, чието опекунство поема след ранната й смърт. Въпреки заклетия си атеизъм, Вонегът си отива от този свят на 84 годишна възраст като един от най-интересните негови свръхестественици и фантазьори.

“Але-хоп!”

Пикасо

Пикасо Скорпион

Испанецът от италиански произход, световно-известен като Пабло Пикасо е роден под знака на скорпиона, на 25 октомври 1881 г. в Малага. Пикасо е изключително продуктивен художник, признат за най-добрият, най-скъпият и най-краденият. Личният му живот е поредица от скандални любови, загадъчни страсти и фобии, примесени в личната му история на гениалност и биографични мистификации, с които си служи още от дете.

Като художник експериментира с различни модернистични похвати и идеи и се смята за един от основоположниците на кубизма. Някои критици оценяват таланта му като „свръхестествен“, което се дължи преди всичко на стремежа му да дисциплинира своя гений и ексцентричност.

Той дава много ценни теоретични уроци за успеха на таланта, в основата на които стои идеята за мащабното мислене и действие на твореца. Ето някои от тях, толкова типични за заплетената мисъл на Скорпиона:

„Действието е основният ключ към всички видове успех.”
„Всяко действие на създаване първо е действие на разрушаване.”
„Може този който си мисли, че може и не може, този които си мисли, че не може. Това е непреклонен, неоспорим закон.”
„Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя.“
„Лошите творци копират. Добрите творци крадат.”
„Всичко, което можеш да си представиш е реално.”
„Дълго време се ограничавах само с един цвят – като един вид дисциплина.“
“Светът днес няма смисъл. Така че, защо да съм длъжен да рисувам картини, в които да има смисъл?“

Пеле

Скорпион

Най-добрият футболист на всички времена – бразилската легенда Пеле е роден под знака на Скорпиона на 23 октомври 1940 г. Баща му е професионален футболист, а първата му топка е направена от чорап на майка му, напълнен с вестници.

„Не бяхме бедни, просто нямахме пари“, спомня си бразилецът.

Първата си титла – шампион на щата Сао Паулу, печели през 1958 г. В турнира финишира с 58 гола, който рекорд не е подобрен и до днес. През шейсетте, много богати европейски клубове като Реал (Мадрид), Ювентус и Интер се опитват да го привлекат, но бразилското правителство го обявява за национално богатство и забранява „изнасянето му“ зад граница. Вече световен шампион, на осемнайсет е призован в бразилската армия, за да отслужи военния си дълг наравно с другите, макар че популярността му предизвиква необичайни за армейската стриктност струпвания от зяпачи по време на неговите караули.

Когато Пеле е повикан в националния отбор за световното през 1958 г. в Швеция, той играе на терена с 10 бели съотборници и става първата голяма звезда на Бразилия с естествено тъмна кожа. До тогава тъмнокожите футболисти си слагали пудра по лицето, за да изглеждат по-светли. Популярността на Пеле в Африка е толкова голяма, че през 1967 г. две враждуващи групировки в Нигерия обявяват 48-часово прекратяване на огъня, за да бъде изигран мач на Сантос с Пеле.

Списание „Таймс“ нарежда името на Пеле между стоте най-важни личности на ХХ век. Пеле е посланик на добра воля към ООН, от чиято трибуна защитава каузите на екологията и развитието. Като един от бразилските министри на спорта се опитва да ограничи корупцията в бразилския футбол, прокарвайки така наречения закон „Пеле“. През 1997 г. става почетен рицар на Британската империя, а през 1999 г. Международният олимпийски комитет го избира за спортист на столетието.

Участва в много филми, но най-известният е „Бягство към победата“, където си партнира с Майкъл Кейн, Макс фон Сюдов и Силвестър Сталоун. Задната ножица, с която изравнява резултата в мача между концлагеристите и немските хитлеристи във филма влиза в топ 10 за всички времена на подобни изпълнения.

Пеле е първият футболист милионер и на два пъти през живота си се разорява напълно. Но когато мениджърът му го пита коя марка би искал да рекламира, Пеле отговаря: „Аз съм марката.“ Днес той рекламира Mastercard, Hublot, Volkswagen и Виагра. Неговите права принадлежат на собствената му фирма „Спорт 10″, чиито годишен оборот е стигал до 20 милииона евро.

На него също е кръстен астероид, а на въпроса как се произнася името Пеле, в британският „Таймс“ намираме еднозначния отговор: Б-О-Г.

Ален Делон

Ален Делон Скорпион

Френският чаровен Скорпион с неустоим поглед е роден на 8 ноември 35та година. Този „прелъстител – дявол“ е разплакал и ощастливил много жени по света, както в тръпката на интимното докосване, така и чрез дистанционната магия на киното. Противоречиво наричан „леденият киноангел“, той става известен като кино-актьор, а по-късно и като режисьор, сценарист, продуцент, успешен бизнесмен, колекционер на изкуство и Кавалер на ордена на почетния легион от 1991 г.

Негови партньорки в киното и живота са изключителни жени като Натали Делон, Роми Шнайдер, Мирей Дарк, Ан Парийо и много други знайни и незнайни дами извън публичното полезрение. Роден е на 8.11.1935 г.

Въпреки многобройните скандали с марката „Делон“, неговите актьорски превъплъщения остават в учебниците по кино като идеал на мъжкия образ на 20 век – двойнствен и противоречив, студен и нажежаващ, жесток и нежен, амбициозен и замечтан едновремено. За него любителката на животни Бриджит Бардо споделя в предговор към биографичната му книга:

„Ален Делон, моят приятел, е хищник – едно от онези прекрасни и неукротими животни, които са на път да изчезнат“.

„Програмиран съм за успех, не за щастие. Двете неща не ходят заедно“, казва актьора сам за себе си.

На 81 годишна възраст, днес Ален Делон се любува на самотата си заедно с любимите си кучета, които запълват празнината на женска и детска глъч, останали далеч в младостта му.

Леонардо ди Каприо

Скорпион

Леонардо ди Каприо е завладяващият актьор и неудържим активист за екологични каузи. Роден е на магичната дата 11.11 през 1974 година. Влюбихме се в него още през деведесетте – някои в ролята му на Ромео, други в секси-хлапакът от „Плажът“, а по-романтично настроените се предадоха пред образа, изигран от него в „Титаник“.

Личността му е гурме от немска, руска и италианска кръв и въпреки американския си паспорт, Лео е гражданин на света, който дарява милиони в долари и лична харизма за опазване цялоста и чистотата на планетата. Една от най-силните си роли, този типичен Скорпион изиграва като посланик на ООН по въпросите на климата пред 120 световни лидери на форума в Ню Йорк през 2014 година. Там той се обръща към всички с думите:

„Трябва да приключим безконтролното замърсяване, причинено от индустриите, които направиха от страната ни икономика на свободния пазар. Те не заслужават нашите долари за данъци, те заслужават нашата критика. Защото самата икономика като такава ще приключи, ако екосистемите са заплашени от загиване.“

Въпреки, че печели милиони от актьорската си професия, Леонардо предпочита да дарява парите си за благотворителност, вместо да ги пръска по лъскав живот. Кара скромна кола, не използва частни самолети и се грижи, макар и дистанционно за непалски тигри, африкански слонове, деца останали без родителски грижи и оцелели от трагедията с Титаник. Както и за планетата като цяло.

Никога не се е женил, макар, че едни от най-красивите жени са били за кратко или по-дълго негови спътнички. Най-силната женска фигура до него си остава майка му, която често го придружава на червения килим. Въпреки своите странности, или може би тъкмо заради тях, Леонардо се нарежда в редиците на най-желаните мъже Скорпиони – обаятелен жилоносец, покровител на слабите и защитник на онеправданите – същински филмов герой!

Източник: Masha&TheMagic