frida.bg

5 книги за щастието, които ще променят живота ви

Щастието е като хвърчило, което всеки от нас иска да придобие и да управлява добре. Понякога има попътен вятър и хвърчилото леко се носи в пространството. Други пъти времето е неподходящо и трябва да изчакаме подходящия момент, за да го пуснем в действие. 

Всеки ден ни предоставя нова възможност да научим още нещо за щастливия живот и … играта на хвърчила. Щастие за тб и щастие за мен. В реалността нещата стоят малко по-различно. Трябва да развием у себе си „инструмент“ от качества и нагласи, които ще ни помогнат да управляваме и задържим. 

За целта решихме да ви вдъхновим с някои ключови заглавия, които ще подхранят щастието у вас и може би ще променят живота ви към по-добро. 

За щастие на 28-ми май по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и в навечерието на Международния ден на детето започва най-голямото пролетно книжно изложение в България – традиционният Пролетен базар на книгата. 

Ако обичате книгите и радостта от живота разходете се през Изложението, което ще продължи цели шест дни и ще се проведе на обичайното място, а именно в Националния дворец на културата. Очакват ви много издателства, специални отстъпки, лекции, литературни четения, представяне на нови заглавия, срещи с автори, дискусии и разговори за култура и книги. 

„Атлас на щастието“ от Хелън Ръсел

щастие

Тази книга ни повежда на околосветско пътешествие в търсене на тайните на щастието! В нея са събрани разбиранията за добър и пълноценен живот както в страни, които са в челната десетка на проучванията за индекса на щастие, така и в страни, които не попадат там. Да се запознаем с тях ще ни помогне да открием безброй нови начини да сме щастливи.

Издателство: ЕРА

„Дзен и изкуството на щастието“ от Крис Прентис
щастие

„Дзен и изкуството на щастието“ ни показва как да живеем щастливо в настоящия момент, да приемаме изпитанията като най-добрите учители и да създаваме предпоставки за щастлив и пълноценен живот, без мрачни мисли и чувства. Крис Прентис се основава на философията на Дзен будизма, която прилага в личния си живот. Ще научите как да се приспособявате към неизбежните житейски промени, как да се справяте със стреса и как да създадете лична философия, която ще ви бъде опора във всичко.

Издателство: AMG Publishing

„Щастие: Основни практики за осъзнатост“ от Тик Нат Тхан

щастие

В „Щастие“ на Тик Нят Хан са разкрити тайните на спокойната и внимателна нагласа, които ни сближават с радостта от живота тук и сега. Практиката на осъзнатостта (на санскрит – смрити) води до концентрация, а тя на свой ред – до прозрение. Прозрението, постигнато с осъзната медитация, ни избавя от страха, тревожността, гнева и ни позволява да бъдем истински щастливи.

Издателство: КИБЕА

„Щастието е чаша чай с теб“ от Мамес Санчес

щастие

Хумористичен и забавен роман, който няма да ви остави на мира, докато не затворите и последната му страница! Трудното в историята на героите се оказва лесно, а проблемите потъват в море от сълзи… но от смях. И всичко това, за да разберем (виж ти!), че любовта обяснява всичко.

Издателство: ХЕРМЕС

„Малкото име на щастието“ от Мария Женет

щастие

Още една красива и романтична съвременна приказка, в която ще се влюбите от първата страница. Нико е автор на една успешна детска книжка, но от години не е написал нищо добро. Прекарва времето си в китно френско градче, като се опитва да прави приятелите си щастливи и търси своето лично щастие.

Издателство: ХЕРМЕС