frida.bg
етерични

Най-добрите етерични масла за стягане на кожата на лицето

Отпускането на кожата на лицето е ни е резултат от редица фактори. То е широкоразпространен проблем и жените навсякъде по света се сблъскват с неприятното отпускане, което променя контура на лицето ни. Понякога то се случва просто в резултат на напредването на възрастта и изтощаването на кожата. Друг път то е резултат от бързо отслабване, например след раждане. Нека го кажем така, не можем да избягаме от отпускането на кожата и остаряването. Но можем да ги приемем като нормални и да се грижим за кожата си всеки ден, за да ги забавим във времето с помощта на етерични масла!

Съществуват най-разнообразни и скъпи процедури за стягане на кожата на лицето. Те не са предмет на тази статия. Тук искаме да извадим „от скрина“ онези натурални, напълно здравословни и изключително мощни природни източници на красота, които ще ни помогнат да поддържаме кожата си стегната, млада и жизнена по-дълго!

Тамян

Етеричното масло от тамян е едно от най-добрите масла, които можем да използваме в грижата за нашата кожа. Тамянът защитава епидермалните клетки и стимулира тяхното отделяне. Смята се, че структурата на маслото от тамян е толкова фина, че навлиза дълбоко в клетките на кожата като подпомага мъртвите клетки да се заменят с нови. Освен това, маслото от тамян повишава еластичността на кожата и е изключително подходящо за употреба като околоочна грижа.

Смирна

Етеричното масло от смирна подпомага насищането с кислород на клетките в кожата и по този начин съдейства за омекотяването й и повишаването на нейната еластичност. Освен това, маслото от смирна предотвратява и намалява появата на бръчки и фини линии и също така стяга кожата и я пази по-млада за по-дълго време.

Пачули

Нежният масаж на лицето с базово масло, в което сте сложили няколко капки етерично масло от пачули, ще ви помогне да се предпазите от поява на бръчки в областта на лицето, както и от поява на целулит по тялото. Маслото от пачули също така притежава противовъзпалителен ефект, намалява видимостта на порите и стяга кожата.

Гераниум

Гераниумът притежава способността да възстановява нивата на колаген в кожата, както и да подобрява нейната еластичност. Етеричното масло от гераниум е едно от най-добрите природни средства за третиране на стрии и белези, както и за повдигане и стягане на кожата.

Нероли

Етеричното масло от нероли стимулира клетъчното обновяване на кожата като в същото време намалява видимостта на порите. То също така подсилва епидермиса и го прави по-устойчив на външни влияния.

Шипка

Маслото от шипка притежава уникални антиейдж свойства. То хидратира кожата в дълбочина и забавя процесите на стареене, благодарение на богатото си съдържание на витамини А, Е и мастни киселини. Маслото от шипка ще ви помогне да намалите признаците на стареене, да хидратирате кожата си и да намалите белезите.