frida.bg

Най-добрите натурални масла за красиви и подхранени нокти

Вече усещаме първия есенен хлад, а вятърът започва малко или повече да изсушава кожата ни. При смяна на сезоните както кожата, така и нашите нокти имат нужда от допълнително подхранване и грижа. Ако напоследък усещате, че ноктите ви са станали по-чупливи, а кожата около тях – по-суха, това е напълно нормално. Просто трябва да ги хидратирате.

Някои натурални масла притежават невероятната способност да възстановяват и възвръщат красотата на ноктите. Можем да правим масаж с тях сутрин и вечер, за да ги хидратираме, подхраним и да върнем тяхната здравина и устойчивост.

Също така, тези масла са изключително подходящи за нанасяне след като сме си направили маникюр или педикюр. Те ще омекотят ръцете и стъпалата ви и ще им придадат нежен блясък. Кои са най-добрите натурални масла за подхранване на ноктите?

Масло от гроздови семки

Маслото от гроздови семки съдържа мастни киселини и полифеноли, както и богато количество витамини, сред които витамините С, D и Е. То ще подхрани ноктите ви в дълбочина, а антиоксидантите в него ще ги предпазят от стареене.

Масло от морков

Смята се, че маслото от морков е едно от най-добрите натурални масла за подхранване на ноктите и фоликулите. То е богато на бета-каротен, както и на витамин Е – естествените съставки за красота! Благодарение на тях маслото от морков ще подхрани, овлажни и възстанови чупливите и изтощени нокти.

Етерично масло от лимон

Маслото от лимон притежава невероятни антиинфекциозни, детоксикиращи, антисептични и противогъбични свойства. То също така ще ни помогне да заздравим ноктите си и да ги предпазим от възпаления.

Етерично масло от смирна

Смирната, или известна още като Мирово дърво, има силни антибактериални, противовирусни, противовъзпалитени, антисептични, както и антивирусни действия. Маслото от смирна също така има подмладяващ ефект върху кожата на лицето, тялото и ръцете, като регенерира клетките в дълбочина и стимулира синтеза на колаген.  Маслото от смирна ще заздрави ноктите и кожата около тях и по естествен начин ще върне тяхната красота и блясък!