frida.bg

Как да възстановявим косата си след лятната ваканция?

Лято, слънце, плаж, море… Звучи повече от страхотно, нали? Е, колкото и да не ни се иска, лятото клони към своя край и е време да се погрижим за „слънчевите“ щети. Времето, прекарано на плажа ни остави невероятни спомени, но също така превърна косата ни в сух, изтощен и заплетен вариант на себе си. Как да преобразим косата си, за да бъде отново блестяща и жизнена?

Отрежете изтощените връхчета

Ако косата ви е изтощена, посещението до фризьорския салон е най-добрият начин да я съживите. Факт е, че косата ни расте по-бързо през лятото и може би не искате да се разделите с летните си дължини. Отнемането на връхчетата обаче ще премахне накъсаните и изтощени краища и ще я подготви за…

Време е за дълбока хидратация

След времето, прекарано под жаркото слънце, морския бриз и солена морска вода, всичко, за което косата ни жадува е дълбока хидратация. Например, смачкайте едно зряло авокадо заедно с жълтъка на едно яйце и нанесете по дължините на косата си.

Авокадото е пълно с витамини, минерали и есенциални мастни киселини, които ще възстановят влагата в косата и скалпа ви и ще я подхранят в дълбочина. Оставете я да действа 20 минути и отмийте с хидратиращ шампоан.

Стойте далеч от пресите за изправяне/къдрене

Е, поне за две седмици дайте почивка на косата си от прекомерното нагряване, за да може да възстанови своя баланс. Има много прически, които можете да си правите без нагряващи уреди и чрез които косата ви ще изглежда невероятно. Просто експериментирайте!

Масажирайте скалпа си

Изтощеният и дехидратиран скалп ще направи така, че косата ви да расте по-слаба и чуплива. Ако масажираме скалпа си всеки ден за около 5 минути ще увеличим притока на кръв в тази област, което ще се отрази чудесно върху косата ни. Добавете малко кокосово масло върху пръстите си и това ще се превърне в един изключително ефективен ритуал за блестяща от здраве коса.

Спете върху сатен

Памучните възглавници за сън са удобни, но също така извличат влагата от косата и кожата ни. Ако заменим калъфките със сатенени си гарантираме експресно възстановяване на влагата в косата. Както и по-малко заплитане и повече блясък на сутринта. Опитайте!