frida.bg
кафе

Скраб с кафе: най-ефективният начин за ексфолиране на кожата

Капучино, чисто или еспресо – безспорно кафето е една от любимите ни напитки за събуждане, енергия и тонус през деня. Кафето, също така, има невероятен „тонизиращ” ефект за нашата кожа. Точо както чашата кафе сутрин, скрабът с кафе ще направи кожата на цялото ни тяло пращяща от жизненост и енергия!

Единственото, което ви трябва, за да си приготвите този тонизиращ скраб вкъщи е:

DIY beauty recipes and tips : Coffee DIY Body Scrub... - #DIYBeauty

  • 2 с.л.утайка от кафе
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. мазнина (зехтин, кокосово, сусамово или бадемово масло)
  • етерично масло по избор

За скраб на лицето можете да смесите по-малко съставки. Объркайте кафето, захарта и мазнината и нанесете по тялото с нежни масажиращи движения. След това отмийте с хладка вода. Кожата ви ще бъде възхитително мека, гладка и сияйна!

Какви точно са ползите  от този невероятен скраб?

DIY Skin Care Recipes : DIY Frank Coffee Scrub- thanks to this recipe, my skin has never looked brighter...

Антиоксидантна защита

Свободните радикали са сред основните причинители на преждевременното остаряване на кожата, а антиоксидантите мощно им противодействат. Кафето е богато на антиоксиданти, а скрабът с утайка от любимата ни напитка ще зареди кожата ни с антиоксиданти, които ще увеличат естествената й защита срещу оксидативния стрес.

Изключителна мекота

Кафето може да се окаже „вълшебната пръчица”, която ще възстанови епидермалните клетки и ще стимулира производството на колаген в кожата ни. По този начин кафето ще подобри еластичността й, ще я направи копринено мека и ще я хидратира в дълбочина!

Тонус и енергия

Кофеинът притежава способността да стимулира кръвообращението, да намалява подпухналостта, както и да изпълва кожата ни с жизненост и енергия! Можете да си правите скраб с кафе, когато се чувствате подпухнали, тъй като кафето ще подпомогне изхвърлянето на излишна вода от тялото ви. За подпухнали очи: замразете едно кафе във формички за лед и при нужда нежно масажирайте с кубче лед подочната зона.

Без целулит!

Един от любимите ефекти за всички жени, които кафето притежава, е антицелулитният. За най-добър ефект правете скраб с кафе всеки ден върху засегнатите от целулит зони и скоро ще видите разликата!

 

Използваната за заглавна фотография снимка е собственост на https://www.cushyspa.com/the-ultimate-guide-to-facials-what-you-need-to-know/ / Photo credits: https://www.cushyspa.com/the-ultimate-guide-to-facials-what-you-need-to-know/ Thank you.