frida.bg
нефрит

Масажът за лице с нефрит – тотален хит в грижата за красотата

Чували ли сте за супер модерния напоследък масаж с нефрит? Макар днес това да е превърнато в луксозен ритуал за красота, тази практика е позната още в древната китайска традиция. Знатните китайски жени се отдавали на дълги разкрасителни процедури, а масажът с нефрит заемал специално място в техния ритуал за красота.

Китайците и днес приемат нефрита за свой национален камък и вярват, че нефритът носи енергията на силата и безсмъртието, а масажът с този зелен полускъпоценен камък помага на кожата да остане завиаги млада. В света на енергийното лечение нефритът е един от най-силните стимулатори на творческата енергия на всеки човек, носи позитивна енергия и прави кожата красива и млада за по-дълго.

Как всъщност масажът с нефрит може да помогне на жените днес?

https://www.instagram.com/p/BWqlxGmnIs4/

Изработен като красив инструмент за нежно търкаляне по кожата, нефритът е студен, гладък и наистина приятен на допир за кожата. Как всъщност този масаж ще направи кожата ни по-красива и сияйна?

 Подпомага абсорбацията на козметичните продукти

Ако правим нежно „ролване” с нефрит по повърхността на кожата ни преди да нанесем нощния ни антиейдж серум или крем това ще стимулира клетките в епидермиса. В резултат кожата ще поеме много повече съставки от козметичните ни продукти. По този начин нефритът може да ни помогне да се радваме на по-хидратирана и отпочинала кожа на следващата сутрин.

Нежно детоксикира епидермиса

Масажът с нефрит всъщност стимулира кръвооросяването и подобрява циркулацията като подпомага лимфната система да се освободи от токсините. Точно те обикновено са в основата на това да усещаме кожата си подпухнала и уморена. Плюс това, масажът стимулира производстовото на колаген и подпомага нейните естествени възобновителни процеси.

Редуцира тъмните кръгове под очите

Тъмните кръгове под очите са резултат от много фактори като недоспиване, стрес, бедна на хранителни вещества диета, а понякога и генетична предразположеност. Масажът с нефрит може да ви помогне да се справите с тъмните кръгове под очите, защото намалява видимостта на кръвоносните съдове.