frida.bg

Еко съзнание: не изхвърляйте стъклените буркани, използвайте ги!

Много често говорим за рециклиране, опазване на околната среда, рисковете от замърсяването, които водят до сериозни климатични промени. Истината е, че промяната трябва да започне от нас самите. А хубавата новина е, че тази промяна вече е започнала. Съзнанието на хората малко по малко се променя, измислят се все по-нови начини да намалим замърсяването, а ние ви предлагаме една супер готина идея да направите своя собствен дом малко по-еко от преди.

Помислете колко боклук изхвърляте ежедневно. Не само вие, а всеки един от нас. Можем да започнем да използваме стъклото, един ценен ресурс, и да го превърнем в нещо красиво, ефектно, нужно. Стъклените буркани са идеален материал, върху който да проявим своята креативност и фантазия, особено преди коледните и новогодишните празници. Затова ви предлагаме няколко супер добри идеи да запазите и използвате наново бурканите от стъкло!

Превърнете стъклените буркани в …
Контейнер за сладки и бонбони

За целта премахнете стикера и остатъчното лепило. (Вижте лесен начин да направите това с подръчни средства в това ВИДЕО!) Можете да украсите и нарисувате буркана с бои и брокат, да проявите въображение и да изразите спонтанните си цветни идеи. По този начин ще превърнете стъклоо в произведение на изкуството, нещо специално, в което да съхранявате домашните коледни сладки!

Буркан за подарък

Вместо да купувате скъпи опаковъчни кутии, можете да нарисувате „буркан за подарък“ и да подарите нещо от сърце на човека, когото обичате! Супер идея е да използвате буркан в размера на подаръка, да го изрисувате с бои за стъкло и да довършите с една прекрасна панделка!

Буркан за съхраненение

Всеки от нас има малки неща в къщи, които постянно се губят. И тук бурканът може да се превърне в разкошен органайзер, който да събира дребни неща като кламери, копчета, ластичета за коса, визитки, химикали и т.н.

Буркан за билки

Можете да използвате старите буркани, за да съхранявате билки, ядки, зърнени храни и т.н. Поставете собственоръчно направен етикет и съхранявайте продуктите си на сигурно място.

Буркан за обяд

Можете да използвате старите си, но красиво декорирани буркани, за да си носите обяд за работа. Защо не?

Буркан за DIY

Експериментиайте и си направете домашна свещ, крем за тяло или друга натурална козметична рецепта и съхранявайте получената еко фантазия във вашия уникален буркан за съхранение.

Това са само няколко идеи, може би на вас ще ви хрумнат повече! Важното е само едно – рециклирайте и мислете за планетата ни!

За още вдъхновение: