frida.bg
храна

Коя е най-добрата храна за безупречна и красива кожа?

Може би и вие сте забелязали, че един тип храна влияе чудесно на кожата ни като я прави красива и сияйна, а друга – води до възпаления, пъпки, обриви и неравномерен тен. Това е точно така. Храната, която консумираме влияе автоматично на състоянието на нашата кожа, а и като цяло – на здравословното ни състояние. Красивата кожа на първо място започва отвътре навън, т.е. от нашата диета. Всичко останало като маски, козметични процедури и чудодейни кремове идват в последствие.

Коя е най-полезната храна за кожата ни?

Всичко, което слагаме в чинията си се отразява по повърхността на нашата кожа.  Факт е, че захарта и прекаляването с въглехидрати води до влошаване на състоянието на кожата ни. Докато други храни правят обратното – подобряват нейното състояние. Според ново изследване има много храни, които можем да хапваме за красота, но една от тях е на първо място. И това са цитрусите.

Портокалите, грейпфрутите и лимоните са от изключително значение за поддържането на красива и здрава кожа отвътре навън. Именно тях трябва да консумираме ежедневно, особено през зимните месеци, съветват експертите.

Цитрусовите плодове са богати на натурален витамин С, който неутрализира свободните радикали в тялото и по този начин подпомага обновителните процеси на епидермиса и намалява признаците ан стареене. Витамин С също така се бори срещу възпаленията и акнето, намалява петната и белезите и изразвнява тена. Цитрусите могат да направят истинско чудо за красотата ни, стига да ги похапваме редовно.

Лимоните съдържат огромно количество витамин С, както и други антиоксиданти, които спомагат за намаляването на бръчките и дефектите по кожата. Топла вода с лимон сутрин на гладно ще ви помогне да неутрализирате бактериите в храносмилателната система, които причиняват възпаления в тялото, включително пъпки и акне.

Грейпфрутите, освен витамин С, съдържат мощни антиоксиданти -най-добрият приятел на красивата кожа! Ретинолът в тях допълнително хидратира кожата в дълбочина, намалява фините линии и признаците на стареене и забързва възстановителните й процеси. А аминикиселините в цитрусите стягат епидермиса и правят кожата еластична, мека и нежна.

Сега е сезонът на цитрусите! И още една причина да похапваме по-често тази супер храна. Те наистина ще направят кожата ни по-здрава и красива!

Вижте още:

Какво да хапваме за красива кожа отвътре навън