frida.bg
август

Август, слънце, мирис на море и прекрасни книжки в ръцете

Август е! Пикът на лятото. Може би в момента се наслаждавате на незабравимата си лятна почивка. Или вече сте удома и се опитвате да центрирате ума си на работна вълна. И … може би това не ви се удава съвсем, и умът ви иска още спокойствие, релакс, тишина и усещане за безвремие. Ако е така, може би трябва да хвърлите едно око на нашия подбор сред най-новите книжни заглавия на пазара. Те са вдъхновяващи, а сраниците им са изпълнени с безценна и красиво поднесена информация, истории и сюжети, които ще ни откъснат още малко от ежедневието. За да удължим почивката си и да се наслаждаваме всеки ден на пълноценен ритрийт с книжка в ръка!

Изборът за август е невероятен! Нека започнем с …

„Трите дъщери на Ева“ от Елиф Шафак

„Трите дъщери на Ева“ е истински празник за многобройните фенове на невероятната Елиф Шафак. Всяка нейна книга е цяло богатство, преплитащо дълбочина, мъдрост, красота, болка и послания, които докосват и най-непознатите кътчета на сърцата ни. Този път главните героини са три – младата туркиня Пери, иранката Ширин и Мона, забулена в хиджаб египто-американка. Три различни жени от мюсолмански произход, израснали на различни места и свързани по един особен начин в едно изключително приятелство. Ако търсите четиво, което да ви провокира да изследвате женската си природа, това е книгата, която задължително трябва да прочетете през август!

Издателство: Егмонт

„Светлината, която изгубихме“ от Джил Сантополо

„Светлината, която изгубихме“ е история, която описва сложността на човешките отношения в несигурния свят, в който живеем. Любов, привързаност, несигурни обрати и избори, които чертаят стъпките ни и пътя ни напред. Джил Сантополо ни връща в Ню Йорк на 11 септември, за да направи задълбочен анализ на отношенията между Луси и Гейб след преживения ужас, който преживяват лично по време на атентата. „Светлината, която изгубихме“ всъщност се трансформира в „светлината, която намерихме“ и тази прекрасна книжка ни повежда по този път на трансформация и ни дава храна за размисъл.

Издателство: Сиела

„Плажът“ от Алекс Гарланд

Вълнуваща история, която описва вътрешното пътуване на всеки съвременен пътешественик. По тази книга е създаден известният филм „Плажът“ с Леонардо ди Каприо, но книгата надминава филма със своята задълбоченост и проникновения. Посланието е силно: „Дори и в рая, всеки носи в себе си частица от ада…“

Издателство: Алма

„Тайние на разказването на истории“ от Кармайн Гало

Ако искате да прочете нещо практично и важно за постигането на успех в днешно време – книгата на Кармайн Гало попада точно в целта. Може би всеки от нас иска да умее да разказва вдъхновяващи истории, да изнася грабващи лекции и вълнуващи презентации, които да спечелят доверието и интереса на слушателите. Тази книга ни казва как да го постигнем. Практично, лесно, изпълнимо. Това, което се иска от нас е само да повярваме, че можем и да го осъществим!

Издателство: Рой Комюникейшън