frida.bg
коса

Тайните за красива и блестяща коса на горещите бразилки

Искате ли да имате мека, блестяща и ослепителна коса като тази на Жизел Бюндхен? Бразилките обожават бронзовия тен и изключително много държат на състоянието на косата си. Те определено знаят как да я поддържат прекрасна и обожават естествената бляскава коса, подходяща както за официалната секси рокля, така и за излеждаване под лъчите нa парещото слънце на брега на океана. Бразилките се славят с красотата си, но истината е, че те отделят и много време, за да се грижат за себе си. Климатът в Бразилия е горещ, влажен и лепкав и е доста трудно да поддържаш косата си в отлична форма, но бразилките успяват. А ние се досещаме за техните малки тайни, с които поддържат косата си неотразима!

Тайните на горещите бразилки за блестяща коса
Те си правят маски за коса от малки

Грижата за косата за бразилските красавици започва още на около 5 годишна възраст. Майките предават традицията за прекрасна коса на дъщерите си и започват да ги водят на фризьор или да им правят дълбоко подхранващи маски поне веднъж седмично. Бразилките използват много домашни средства, за да поддържат прекрасните си коси. Например, те много често загряват леко масло от ядки као макадамия и го поставят върху косите си, като след 30 минути го отмиват с шампоан.

Те използват масла. И то много!

Бразилките се доверяват безапелационно на маслата като правят с тях своите скъпоценни маски, с които косите им изглеждат като окъпани в блясък. Най-предпочитаните масла сред горещите красавици са:

  • Масло от бразилски орех, който хидратира и омекотява косата като й придава неустоим блясък
  • Масло от купатусу или cupuaçu butter, което има уникални свойства върху косата като я хидратира дълбоко и възтановява от корена до върха
  • Масло от бурити (плодът на маврициевата палма), което хидратира и заздравява скалпа
Те използват много кератин

Кератинът обновява структурата на косъма като възвръща естественаото движение на косъма, блясъка и мекотата на косата.

Те подстригват косата си според фазата на луната

Бразилките са доста суеверни и подстригват косата си според фазите на луната, защото вярват, че в различните фази на луната ще има различни резултати от посещението при фризьора. Например, по новолуние косата се заздравява, а при пълнолуние ще имате повече обем.

Те използват шоколад ако имат тъмна коса

Бразилките чест са тъмнокоси и използват шоколада, за да направят косата си още по-неустоима. Тъмният шоколад наистина съдържа витамини и минерали, които подхранват косъма. Една от рецептите на бразиските красавици включва 1 ч.л. сурово какао, ½ ч.л. растителен глицерин, 1 ч.л. масло от бразилски орех (или масло по избор) и 1 с.л. балсам за коса. Съставките се разбъркват и масата се оставя да престои на косата около 30 минути. След това старателно се отмива с шампоан и балсам.

Снимка на корицата: Wikipedia