frida.bg

Мисията възможна: Сочни устни само в няколко стъпки

Външният вид на всяка дама е от огромна важност, не само защото е част от инстинкта ѝ да желае да е привлекателна, но и да се чувства добре в кожата си. Това, което се забелязва най-напред, когато хората общуват, е лицето. То носи своите отличителни белези и така човек може да бъде най-добре запомнен. Коя обаче е най-привлекателната част него? Да, това са устните. 

Те са любимата ни област от нашето лице и нерядко изпитваме желание да изпробваме различни сръчни техники за тяхното разкрасяване. По-плътни, по-сочни или по-обемни – силата на грима ще ни помогне в тази мисия! 

В този материал ще споделим няколко стъпки как да направите устните си сочни и изящни без грам интервенции и скъпи процедури. 

Хидратирайте устните с балсам или маска 

Една от първите стъпки към по-здравия и натурален вид на устните ви е да ги подхраните, за изглеждат по-изразителни и забележими. Хидратирането им е основна част от грижата за нашата кожа. Тя допринася за красивия и нежен  резултат, от който всяка жена има нужда. Съществуват различни видове балсами и гланцове, съдържащи в себе си съставки, които имат загряващ ефект и които водят до лекото им уголемяване.   

Оптическа илюзия или накратко – обмре ефект 

На пръв поглед омбре визията нерядко се приема за доста трудна цел. И все пак можете да я осъществите с любимото червило с телесен цвят и молив за устни. 

Първото нещо, което е важно да се направи за тази визия е да подберете молив за устни с няколко тона по-тъмен от вашата кожа. Започнете очертаването на устните с него чрез тънка или по-широка линия. От вас зависи как ще го нанесете – можете да експериментирате за различни визии. 

След това изберете червило с по-натурален цвят с един тон малко по-светъл от молива ви за устни. Приложете оцветяващата смес в средата на устните и леко примесвайте двата цвята, получавайки накрая леко прелят цвят. 

Подчертайте формата на устните ви с контур

Коректорът е един от най-често използваните продукти в козметиката и гримирането. Неговата употреба може да промени изгледа на устните ви до неузнаваемост.

Ако искате да изпробвате трикове със светлината и сенките и да създадете база за червилото ви, можете да използвате коректор и контурираща пудра. С тези пособия ще направите вашите устни оптически по-сочни. За тази цел използвайте прахообразен контуриращ продукт, който да нанесете под централната част на долната ви устна. 

Като добавка леко очертайте областта в началото устните ви с коректор, който да акцентира цвета, който сте подбрали. За по-голяма оптична илюзия на горната ви устна просто нанесете малко хайлайтър на върха. Така ще се получи брилянтен финишинг и привлекателна визия, създадена като от професионален гримьор.

Триизмерен ефект само с коректор и червило

Nude червилото с телесен цвят, което най-често обичате да ползвате, може перфектно да допринесе за усъвършенстване на визията ви. За целта е добре да добавите към него и употребата на коректор отново с по-тъмен телесен цвят. Нанесете червилото, а след това и коректора в средата на устните ви с прецизни приплъзвания. Опитайте да разнесете с четка за устни или пък прилепете нежно устните си една към друга и лекоги разтъркайте. Така те вече изглеждат по-пухкави, по-големи и още по-секси.