frida.bg

Котешката окраска издава нейния характер

Всяка котка има свои външни особености, с които се отличава от останалите. Макар и доста от мъркащите животинки да са слагани под общ знаменател заради дивата си природа, има характеристики, които не са за пренебрегване. 

По-долу ще разгледаме най-основните типове шарки, които могат да подскажат за чертите на характера на вашия бъдещ или настоящ пухкав юбимец. 

Черно-белите котки са изключително игриви

Тези сладки същества бързо и лесно свикват с човека. Имат благ характер и с лекота обикват всеки член от семейството. Ако искате да се забавлявате вкъщи, то те са един прекрасен вариант за това. Много са галантни и съобразителни с децата. Не ги закачйте излизашно и не ги дразнете. Това ще е вашата гаранция за прекрасно съжителство помежду ви.

Оранжево-белите и чисто оранжевите котки са най-мързеливи

Ако обичате да гушкате и да галите тези пуквави ангелчета, в такъв случай вие сте попаднали на точния вид. Те не са нахални и ще позволят да се доближавате до тях едва ли не по всяко време. С времето и с напредване на възрастта им ще ги виждате свити на кълбо да отпочиват на най-различни места във вашето жилище.  

Котките с тигрова окраска са най-свободолюбиви

Те са доста динамични и игриви същества, които много обичат да се крият. При отглеждането на такъв малък тигър в апартамент, имайте предвид, че ще изисква доста от вашето време. Ако обаче сте в къща с двор, то със сигурност пухестият цар ще е седмото небе.

Най-чувствителни са белите котки

Те държат на траекторията си и обичат да са независими. Белите котани са елегантни и не харесват чужди хора около вас. Това само ще ги изнерви и раздразни. Ако обаче сте си заедно без да има някой другиго край вас – ще се изненадате на колко мило и любящо създание сте попаднали. Един важен факт – доста източници сочат, че тези бели топки любов се разболяват по-често от другите котки.

Черните котки са най-ласкави, но и страхливи

А когато свикнат с вас – ще ви бъдат най-верния другар, какъвто не сте виждали досега. Спокойни и съобразителни, те ще уважават вашето лично пространство. Не бъдете недоверчиви и не мислете, че те са символ на някакво зло. Това са измислици за тези, които допускат животът им да е по-тъжен. Чернушковците са едни от най-лоялните и умни представители на котешкия вид.  Помнете – ако видите черна котка да пресича пътя ви, знайте, че просто се е запътила нанякъде, както и вие. А най-добре е да отивате в една посока – към щастието ви заедно у дома!