frida.bg

Той си пише с друга. Какво мога да направя?

В любовните връзки винаги има динамика, но понякога възниква неспокойство. Ако попаднете в ситуация, в която партньорът ви си пише с друг човек, какво следва да предприемете? Този въпрос възниква у много жени, и опасенията са обосновани, поне в началото. Ето 5 стъпки, които можете да предприемете в такава ситуация.

1. Съвещавайте се с партньора си. Не предполагайте, че той знае какво се случва във вашия ум, освен ако изрично не го споделите с него. Ако ви тревожи съмнението „С кого си пише съпругът ми?“, най-добре е да го попитате. Но постарайте се да бъдете търпеливи и неконфликтни, тъй като това може да доведе до допълнителни проблеми.

2. Изчакайте и съберете още информация. Често жените се впускат в гнев и ревност лесно, но преди да вдигнете нивото на напрежение, опитайте се да научите повече за отношенията между него и жената, с която общува.

3. Не обвинявайте го в изневяра, преди да разполагате с повече факти. Стремете се да разберете дали връзката му с тази жена е приятелска, професионална или има някакъв друг контекст, преди да правите обвинения.

4. Включете се в разговора.Ако забележите, че партньорът ви изпраща непрекъснати съобщения на телефона си и ви интересува какво се случва, може закачливо да надникнете и да разберете. Ако той реагира негативно или се опита да скрие съобщенията си, това може да ви подскаже, че не иска да споделя с кого си пише, особено ако става въпрос за жена.

5. Приемете възможността, че тя може да бъде приятелка, колега или позната. Ако имате доверие във вашата връзка, не забравяйте да зачитате личното пространство на партньора си, особено ако става въпрос за приятелство с жена. Дайте време и възможност на отношението да се развие и изчакайте доказателства, преди да извършвате обвинения в неверност.

6. Обърнете внимание на индикации за изневяра. Следете как се държи към вас и към вашата връзка. Забележете дали има промени във времето, което прекарвате заедно, честотата на сексуалните ви контакти и дали има някои отрицателни промени във връзката ви.