frida.bg

Какво усещаме, когато сме влюбени?

Да бъдеш влюбен е едно от най-изключителните чувства, което може да има разнообразни проявления. То представлява нещо повече от просто похот. Често е необходимо време, за да осъзнаем, че сме се влюбили в някого, и ако този човек се окаже чудесна личност, това е още по-добре за нас. Как се усеща влюбеността? Тя се появява, когато виждаме нещо изключително хубаво, когато изживеем нещо приятно, но дори и не толкова приятно, и първото нещо, което искаме, е да го споделим с конкретния човек, който ни лежи на сърце.

Ето няколко знака, че наистина сме влюбени.

1. Началният момент на влюбване те насочва към по-голямо осъзнаване на всичко около теб. Всичко започва с този уникален момент, който ти създава „пеперуди в стомаха,“ и внезапно осъзнаваш, че всичко в света около теб има собствен смисъл, от залезите на слънцето до нежния полъх на вятъра.

2. Когато сме влюбени, нашето настроение се променя, като ставаме по-енергични и позитивни. Когато любовта ни направи щастливи, тя наистина променя начина ни на гледане на живота.

3. Понякога може да усещате и лека тревога. Тази реакция е съвсем обичайна. Вероятно се питате дали всичко прекрасно, което изживявате, е наистина реално. Искате всичко, което правите за човека, към когото чувствате емоции, да бъде съвършено, което може да предизвика някакви тревожни чувства.

4. Имате желание да се обвържете, дори ако досега сте предпочитали неангажиращи връзки. Ако някога сте се питали какво означава да се влюбиш, този момент представлява дълбоката жажда за връзка с определен човек. С времето, любовта става по-дълбока и променя вашия поглед върху обвързването.

5. Усещате, че това изживяване е повече от просто увлечение. Затова не бързате, особено по отношение на интимните моменти. Влюбването представлява емоционален порив, но когато еуфорията изчезне и забележим недостатъците и навиците на другия човек, но не се чувстваме разочаровани, а напротив, искаме да го опознаем още повече, тогава може да сме сигурни, че сме влюбени.