frida.bg

Фитнес за лице – една отлична стратегия срещу бръчките

С времето, наблюдаваме честата поява на нови бръчки на лицето си. След настъпването на 30-годишна възраст, тези бръчки стават по-многобройни и забележими. Видно е, че кожата ни преминава през промени и не изглежда като преди.

Следват леко отпускане на контурите и намаляване на тонуса на кожата. Ние инвестираме в различни кремове, които се рекламират от съвременни производители, използваме маски, но резултатите са скромни. Разбираме, че решението не може да бъде само в кремове – в крайна сметка осъзнаваме това.

Тук идва на помощ фейс фитнесът. Този метод ни дава възможност да поддържаме лицевите мускули в добра форма и да предотвратим релаксацията и преждевременното стареене на кожата. Ако сте насочени към постигането на резултати и сте отворени към новаторски подход, можете да започнете този процес веднага. Ключово е да се отдадете сериозно на упражненията за лице и да бъдете убедени в тяхната ефективност. За да практикувате фейс фитнес, ще трябва да стоите пред голямо огледало и да проучите внимателно анатомията на лицето си – позициите на мускулите и костите, както и тяхната функционалност.

Има обширно разнообразие от упражнения в рамките на фейс фитнеса, но сред всичките възможности ще трябва да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди. Пробвайте няколко от тях и внимателно следете резултатите. Оставете време на всяко упражнение, тъй като няма моментални промени. Запомнете, че няма да забележите промените, ако постоянно се гледате в огледалото. Търпениетп е ключово!

Съвкупност от упражнения за стегнати мускули и лице:

1. Използвайки възглавничките на показалеца си, нежно задръжте кожата на външните ъгли на очите. Нека пръстите ви леко притискат кожата. Бъдете внимателни, тъй като кожата около очите е изключително чувствителна. Опитайте се да повдигнете горния клепач, доколкото е възможно. Повторете упражнението за вътрешните ъгли на очите.

2. С леко натискане, обхванете кожата около вътрешните върхове на веждите над носа. Важно е да не прилагате сила, а да се стремите към нежно и равномерно налягане. Пробвайте да преместите веждите си близо до носа, като запазвате натиска. Този упражнение помага за трениране на кожата на носа и може да предотврати появата на бръчки, включително и тази известна като „гневна бръчка“, която може да бъде изключително настойчива.

3. Поставяме ръцете си върху челото, като безименните пръсти на двете ръце се разполагат над веждите. Леко налагаме налягане върху кожата. Докато бавно повдигаме веждите си, ще усетим, че преодоляваме леко съпротивление. Важно е да помним, че притискането трябва да бъде нежно и равномерно.

4. Отпуснете лицето си и затворете устата си, без да я стискате. Поставете възглавничките на средните си пръсти върху ъглите на устата и извършете леко натискане. В сравнение с притискането в областта около очите или на челото, тук може да увеличите натиска, поради по-голямата еластичност и дебелина на кожата в зоната на назолабиалния триъгълник. Протегнете устните си като приближавате някого за целувка.