frida.bg

Лимон и киви за красиво сияещо лице

Френските диетолози твърдят, че пет лесни стъпки могат да направят вашата кожа сияйна и вие да изглеждате по-млади с години. Всяка стъпка включва вкусни и полезни продукти, които могат да бъдат включени поне веднъж седмично.

За да изхвърлите токсините от организма си, консумирайте поне веднъж седмично лимони и киви. Това ще подобри цвета на лицето ви и ще му придаде блясък. Колкото по-малко токсини има в тялото ви, толкова по-чиста ще бъде кожата ви.

Лимоните благоприятно въздействат на организма ни, особено на бъбреците и черния дроб. Кивито има сходни свойства. Една чаша нарязани киви съдържа повече витамин С от същото количество портокали.

Витаминът С подобрява тена на кожата и помага при борбата с бръчките, според диетолозите.

Джинджифилът е полезен за тези, които имат подпухнала кожа на лицето и леко червеникав оттенък.

Джинджифилът не е подходящ само за чай, но може да бъде използван и в салати и ястия. Освен това, той е отлично противовъзпалително средство.

Използването на свеж джинджифил в салата, прахообразен джинджифил добавен в ястията или чай от ароматната подправка може да помогне на вашето тяло да се справи с различни видове възпаления. Това може значително да намали червенината на кожата и отоците.

Елдата, въпреки че не е сред най-популярните зърнени култури в нашата страна, е изключително полезна. Тя притежава мощни антиейдж свойства.

Елдата съдържа значително количество ненаситени мастни киселини, същите, които придават славата на зехтина. Тези мастни киселини са един от най-важните компоненти за поддържане на младостта и здравето на кожата.

Освен това, елдата е източник на флавоноида рутин, който помага за запазването на еластичността на колагена.

Папаята ще направи вашето лице да изглежда като след дълбок сън от десет часа. Тя е богата на каротин, витамин C и цял комплекс от флавоноиди.

Тази изключителна съчетана комбинация има изумителен ефект върху тена на лицето, бори се с бръчките и други неприятни признаци на стареене.