frida.bg

Упражнения за бързо ускоряване на метаболизма

Ако искате да увеличите скоростта на своя метаболизъм, трябва не само да се храните здравословно и да отдавате предимство на продукти, които стимулират обмяната на веществата, но и да започнете да тренирате.

Общо казано, всички физически упражнения допринасят за стимулиране на метаболизма, в по-малка или по-голяма степен, но има някои упражнения, които са по-ефективни в тази насока.

По-долу ще видите някои лесни упражнения, които помагат за ускоряване на метаболизма:

Падания напред

За да тренирате краката си, трябва да изпълните движение, където поставяте единия крак напред и в същото време сгъвате двата колена, така че краката да са успоредни на пода.

Ходене по стъпала

Можете да изпълните това упражнение, използвайки специални уреди във фитнес залата, или просто като изкачвате стъпала. Такова натоварване има много положителен ефект върху метаболизма, като го стимулира и помага за отслабване, като премахва излишните килограми.

Клякания

Това е известно и много ефективно упражнение, но е важно да се изпълнява правилно. Грешките при изпълнението на това упражнение могат да предизвикат различни здравословни проблеми, включително нараняване на коленете и ставите. За да го изпълните правилно, трябва да се изправите с изпънати ръце, като гърбът ви е леко извит, а гърдите изправени. От друга страна, раменете трябва да бъдат задърпани назад възможно най-много.

Лицеви опори

Ако усложните упражнението малко, можете да го направите още по-ефективно за ускоряване на метаболизма. Важно е обаче да го изпълнявате правилно и да не правите грешки. За това, заемете правилната позиция с изпънати ръце, разположени на ширина на раменете. Дланите трябва да бъдат здраво опрени на пода, след което сгънете лактите, навеждайки се надолу.

Клекове с подскоци

Всички сме познати с това упражнение, което често изпълняваме дори в училище. Техниката на изпълнение е идентична с обикновените клякания, като разликата тук е, че трябва да скочите също така рязко, като се стараете да не загубите равновесие и гърбът ви е да изправен.