frida.bg

Как да си направим сами хидратиращ крем?

Много жени в последно време предпочитат да създават своя собствена домашна козметика вместо да закупят скъпи хидратиращи кремове от известни марки на рафта в дрогерията.

Това се дължи на факта, че домашно приготвените хидратиращи кремове са напълно изработени от естествени съставки, не съдържат консерванти, стабилизатори или изкуствени аромати и други вредни вещества за кожата и здравето.

Втората причина за изработката на хидратиращ крем в домашни условия е, че това е изключително лесно, а крайният продукт ще отговаря напълно на нашите лични предпочитания и нужди.

За да приготвите домашен хидратиращ крем, ще ви бъде необходимо базово масло, етерично масло по ваш избор, витамин Е, дестилирана вода и подходящ съд или силиконова форма.

Предоставяме ви един пример за рецепта за приготвяне на хидратиращ крем за лице.

Ще ви бъдат необходими следните съставки: студено пресовано кокосово олио, кокосово масло или масло от ший, чист пчелен восък, 1 ампула витамин E и етерично масло по ваш избор.

Загрейте кокосовото масло или маслото от ший и кокосовото олио в подходящ съд на водна баня, в съотношение 1:1, докато се разтопят.

Добавете малко количество пчелен восък, като точното количество зависи от желаната степен на хидратация на крема. Ако имате по-суха кожа, добавете по-малко восък, а ако имате по-мазна кожа, увеличете количеството.

Непрекъснато разбърквайте, докато всички съставки се разтопят. След това отстранете от топлината и добавете 40-50 капки от предпочитаното ви етерично масло и ампулата с витамин E. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в съда, в който ще съхранявате крема.

Оставете крема да се втвърди на стайна температура в продължение на 24-48 часа, след което ще бъде готов за употреба.

Винаги преди да го използвате, внимателно мийте ръцете си, тъй като в крема не са добавени консерванти, които да предпазват от бактерии. Препоръчително е да използвате шпатула, за да вземете малко количество от крема. Пожелаваме ви успех с това и се надяваме, че ще имате успех!