frida.bg

Знаците, които издават, че спешно ни трябва секс

Когато изгубите интереса към думата „секс“ и тя стане нещо неприлично и далечно във вашите мисли, всеки атом от вашия организъм доказва тази истина. Не се наслаждавате на живота, имате конфликти с колегите си, всичко ви дразни и имате усещането, че светът е обратен към вас. За съжаление, това са първите симптоми, че ви липсва секс. Ето и още някои показатели, които усещате при тази липса.

Винаги сте в депресия и всичко наоколо ви дразни

По време на полов акт, човешкото настроение се повишава, тъй като освен психологическото удовлетворение, организмът отделя хормонът ендорфин, който играе ролята на „хормон на щастието“ и допринася за положителното възприятие на света около нас. Специалисти в областта на психологията също твърдят, че подобреното настроение се дължи на промяната в хормоналния баланс в организма, предизвикана от активирането на определени центрове в мозъка. В крайна сметка, всичко е сравнително просто: качественият секс подобрява настроението и човек не изисква големи усилия за това. Просто се релаксира и наслаждава.

Нещо ви боли през цялото време

Отправете се към интимните приключения, за да намалите значително чувствителността си към болката. Преди оргазма, организмът отделя хормонът окситоцин, който стимулира производството на болкоуспокояващи ендорфини – естествени аналози на морфин. В случай на жени, сексът допринася за производството на естрогени, които намаляват болката, свързана с предменструалния синдром. Следователно, сексът е най-ефективното облекчение на болката.

Недоволни от теглото и вечно на някаква диета

Леглото е най-изумителното спортно средство, измислено някога от човека. При възбуден човек, пулсът му се увеличава от 70 до 150 удара в минута, същото като състоянието на тежкоатлет в момента, в който дига тежка щанга. Един полов акт изгаря приблизително толкова калории, колкото 15-минутно бягане с добър темп на лентата във фитнес залата. Но не можем да отречем, че първото е значително по-приятно. Също така, 30-минутният секс изгаря около 200 калории. Това означава, че ако практикувате секс всеки ден, можете да отслабнете около половин килограм за една седмица.