frida.bg
Лисабон

Три места в Лисабон, които задължително да посетиш

Лисабон, столицата на Португалия, е един от най-живописните и културно-богати градове в Европа. Той привлича милиони посетители всяка година със своите удивителни гледки, исторически забележителности и уникална атмосфера. Ако планирате посещение в Лисабон, ето три места, които трябва да включите във вашата програма.

Алфама – старият квартал

Алфама е старият квартал на Лисабон и е едно от най-привлекателните места в града. Той е известен със своите тесни улички, красиви мозайки от плочки, цветни къщи и живописни изгледи към река Тежо. Разходката из Алфама е като пътуване във времето, където можете да се потопите в богатата история и култура на Лисабон.

Не пропускайте да посетите Собора Санта Мария Майор, който е една от най-старите църкви в Лисабон и предлага впечатляващи готически архитектурни елементи. Също така, опитайте се да откриете сенките на гербовете на Алфама, които се намират на стените на някои от сградите и са символ на квартала.

Белем – историческият квартал

Белем е кварталът, който се намира на западния бряг на Лисабон и е известен с богатата си история и великолепни архитектурни съоръжения. Едно от най-важните места за посещение в Белем е Кулата на Белем, която е символ на Лисабон и е включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя представлява изумителна комбинация от мавритански и готически стилове и предлага великолепна гледка към река Тежо.

Паркът на нациите

Паркът на нациите (Parque das Nações) е модерният и развиващ се квартал на Лисабон, който се простира по река Тежо. Това е мястото, където се проведе Експо Лисабон през 1998 г., което донесе нов живот и промяна в града. Тук ще откриете съвременни сгради, модерни паркове, музеи и развлекателни центрове.

Не пропускайте да посетите Океанариума на Лисабон, който е най-голямата водна атракция в Европа. Той предлага уникална възможност да се запознаете с разнообразието от морски видове и екосистеми. Също така, разходете се по Развлекателния парк на Лисабон, където ще намерите ресторанти, кафенета, магазини и други забавления.

Лисабон е град с безброй красиви места за посещение и изследване. Алфама, Белем и Паркът на нациите са само някои от тях, които трябва да бъдат включени във вашата програма. Съчетайте историята, културата и уникалната атмосфера на тези места и се насладете на незабравимо пътуване в столицата на Португалия.