frida.bg

БАТ България участва отново в инициативата „Пчелен мед за смет“

За трета поредна година БАТ България и приятели почистиха значително количество отпадъци от Борисовата градина

На връх светлия празник Цветница, екипът на БАТ България, партньори, доброволци, граждани и популярни родни личности, заедно, за близо два часа, почистиха около 100 килограма неправомерно изхвърлени отдпадъци в парк Борисовата градина в столицата. Компанията е основен партньор на инициативата „Пчелен мед за смет“, в чието трето издание се включиха стотици хора за почистване на парка. Каузата на инициативата, подкрепена от БАТ България, е да насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда и поощряване на доброволчеството.

Сред неправилно изхвърлените боклуци имаше фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, както и по-обемни отпадъци. Кампанията „Пчелен мед за смет“ е основен компонент в годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие.

Всеки участник в иницитивата получи символичен подарък бурканче с натурален пчелен мед, а на финала на кампанията се проведе церемония по награждаване за отличилите се с най-много събрани отпадъци, последвана от музикална програма.

По време на „Пчелен мед за смет“ от БАТ България отново призоваха за изхвърляне на отпадъците само на предназначените за тях места.