frida.bg
Фантастичният тандем Ива Тодорова и Стоян Радев се завръща на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ на 23-ти юли от 21:00 ч. с новия моноспектакъл „Ива е онлайн“

Фантастичният тандем Ива Тодорова и Стоян Радев се завръща на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ на 23-ти юли от 21:00 ч. с новия моноспектакъл „Ива е онлайн“

За мнозина може да се стори проява на недобър вкус, започвайки материал за конкретен спектакъл още в първото изречение да поговорим за друг спектакъл… Е, в случая би било, ако не невъзможно, то изключително трудно, обсъждайки „Ива е онлайн“ да не споменем и един от най-успешните театрални проекти през последните няколко години – „Приятно ми е, Ива!“. Дуетът Ива Тодорова и Стоян Радев доказа още с първата си съвместна творба, че е открил магия помежду си, която се трансформира в едно прекрасно, забавно, леко меланхолично, но и много енергично изживяване.

„Ива е онлайн“ е колкото близък до „Приятно ми е, Ива!“ спектакъл, толкова и различен и носещ нови усещания, събуждащ нови мисли и докосващ нови чувства.

„Ива е онлайн“ не е обикновен спектакъл, а разказ за живота на всеки от нас, разказан от сцената. Да, Ива Тодорова разказва за своите спомени, преживявания, разочарования, мечти, мигове на самота и вдъхновение, но всеки зрител ще открие и своите, смеейки се от сърце, но и търкулвайки по някоя сълза, присещайки се за стари приятели, изгубени познати и поръждясали любови и мечти.

Любовта е сред основните теми, които моноспектакълът „Ива е онлайн“ на Ива Тодорова засяга

Любовта във всичките ѝ измерения – към другия, към света, към живота, но и любов, за която често забравяме, опитвайки се да отговорим на очакванията на обществото, на партньора ни, на приятелите ни, на роднините ни, на последователите ни в Инстаграм – любовта към себе си.

Ако мнозина определяха „Приятно ми е, Ива!“ като проект, който е по-близо до стендъп-а отколкото до класическите театрални спектакли, то „Ива е онлайн“ съумява да демонстрира смело израстване в тази насока и носи у себе си цяла колекция от прекрасни истории, които не само се чувстват и звучат естествено на сцената, но и принадлежат към нея. Те трябва да бъдат там, за да бъдат разказани, за да бъдат чути и за да бъдат споделени. Това е най-силното оръжие на „Ива е онлайн“ – това е спектакъл, който споделя. Споделя със зрителите, мотивира ги да споделят помежду си, както за спектакъла, така и за всичко останало в живота, споделя смелостта да разкажеш какво ти тежи и какво те кара да полетиш. Да, „Ива е онлайн“, но Ива е и в полет!