frida.bg

„Място, наречено другаде“ – една бъдеща класика на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ ще зарадва зрителите на 23-ти август

 

„Място, наречено другаде“ е всичко друго, но не и обикновен спектакъл. Това е терапевтичен текст за темите, които оформят нашия живот – любовта, междучовешките отношения, влюбванията, разочарованията и надеждата. „Място, наречено другаде“ е спектакъл за надеждата, че все пак някога, някъде, по някакъв начин всичко ще се нареди по най-добрия възможен начин.

През последните години думата „комедия“ в театралния контекст придоби негативен оттенък и повечето любители на добрия театър или отбягват подобни спектакли или ги гледат „с едно наум“. Текстове и спектакли като „Място, наречено другаде“ от Яна Борисова и режисьор Димитър Коцев – Шошо са лекарство срещу тази мисъл. Хуморът е лек, ефирен, усмихващ, нежен и ненатрапчив. Спектакълът не те притиска, не сочи с пръст на какво да се смееш и на какво не, а те оставя да плуваш с него…в синхрон. В подобен танц на синхрона се намират и прекрасните артисти Боряна Братоева и Петър Антонов, които в продължение на целия спектакъл си партнират един на друг, но и на публиката. „Място, наречено другаде“ събаря четвъртата стена, но с финес и много смях, усмивки и здравословна доза меланхолия и красива тъга подава ръка на всеки зрител, докосвайки го със своята естественост, откровеност и любов.

В края на май спектакълът имаше своите първи премиерни дати, които преминаха под знака на дълги аплодисменти, безброй поздравления и желание на зрители да се наслаждават на този спектакъл отново и отново

За радост следващата дата на спектакъла е вече обявена – 23-ти август в Парк-театър „Борисова градина“, където вълшебството на текста на Яна Борисова ще полети из вечерна София и ще докосне всеки зрител с искреността си. Публиката несъмнено ще се смее много, ще се замисли също толкова, ще се натъжи леко и ще се вдъхнови, че всичко ще бъде наред, тръгвайки си след спектакъл измежду дърветата в свежата вечер в Борисовата градина.

„Място, наречено другаде“ е пиеса за двама души, но всъщност е пиеса за стотици милиони хора по целия свят. Хора, които са като Мия и Денис – персонажите на Боряна Братоева и Петър Антонов. Хора, които си задават подобни въпроси, търсят подобно разбиране, имат същите колебания за себе си, за другия човек, за света и за живота. „Място, наречено другаде“ е пиеса за всеки – за мен, за него, за нея, за теб. „Място, наречено другаде“ е емоционален подарък, от който всеки живеещ в напрегнатия градски ритъм на големия град има нужда.

„Място, наречено другаде“ – 23.08 – Парк-театър „Борисова градина“.