frida.bg

Изберете най-неприятното лице и разберете повече за вашата психика

Психологическото изследване, създадено от психиатърът Леополд Сонди, дълго време било използвано в различни болнични заведения, особено в източноевропейската психологическа наука. Основната идея на теста на Сонди се състои в това, че обикновено ние сме привлечени от хора, сходни на нас. Доколкото в изследването са включени всички характеристики, които по някакъв начин не ни дават вътрешен покой, а също и неправилни импулси, които потискаме от детството, този тест показва психическото разстройство, което изпитваме.

Погледнете внимателно всички портрети и изберете човека, който предизвиква у вас отвращение, онзи, когото въобще не бихте искали срещате в тъмното. След това прочетете обяснението за рисунката, която съответства на избраната фотография.

  1. Садистко поведение

Напълно възможно е в детството да сте били възпитавани по радикален начин. Един от хората, който се е грижил за вас, е бил строг и авторитетен човек. Ако сте избрали портрета на първия човек от снимката, напълно вероятно е, че сте понесли много унижения, които не можете да забравите.

Вие сте тих, спокоен и енергичен човек, готов да помогне на изпадналите в беда. Вашият шеф вероятно среща проблеми с вас, особено когато отказвате да направите нещо. Склонни сте да създавате бариери в общуването с хората. Отчасти нарушавате установените правила или изпадате в неуместни отношения с колегите. Когато се почувствате като в капан, вие се защитавате яростно, предприемайки провокационни и дори нелогични действия, които могат да предизвикат недоумение и да отблъснат околните.

  1. Епилепсия

Ако този човек от снимката ви кара да изпитвате отвращение и страх, то най-вероятно в детството вие сте се сблъсквали с насилие, агресия и неразбиране. Вие сте последователни в своите мисли и чувства и поддържате постоянна връзка с околните.

  1. Кататония

Вие сте песимистичен и негативен човек, със силно развито въображение. Ако този човек е предизвикал у вас неприятни чувства, то често изпитвате нужда да избягате от реалността.

За да прикриете своите неприятни черти, вие се стараете да се слеете с околните, надявайки различни маски. Може би сте стеснителен човек и имате проблеми в общуването. Вашият най-голям страх е да не изгубите контрол. Вие сте непреклонни и е трудно да се откажете от своите убежденията.

  1. Шизофрения

Дълбоко в душата си вие сте апатичен човек, който трудно успява да се мобилизира и в когото се крият емоционални проблеми. Неприятности в детството са ви направи нечувствителни към бедите на другите хора.

Малко или много вие сте общителен човек и се наслаждавате на общуването с други хора. Но зад тази маска се крие самотен човек, който не държи да разкрива своите тайни. Отношенията с противоположния пол са по-скоро повърхностни и лишени от дълбочина, затова дълбоко в душата си знаете, че сте напълно самодостатъчни, за да оцелеете в този свят.

  1. Истерия

Сред особеностите на тези хора са повърхностността, емоционалната нестабилност, нарцисизмът и ексхибиционизмът. Ако сте избрали тази жена, това означава, че търсите вниманието и одобрението на останалите.

Вие се стремите да скриете нелицеприятните черти на своя характер, като се държите скромно и срамежливо. Но истината е, че искате да победите всички в обкръжението си, убеждавайки ги, че заслужавате тяхното признание. Вие сте обезпокоени от това как изглеждате в очите на околните, затова се грижите за имиджа си и винаги се обличате добре.

  1. Депресия

Този избор се характеризира с отсъствие на чувство за собствено достойнство. Често изпитвате негативни чувства и вина.

Вие не се борите с недостатъците си и това ви е научило да проявявате безотговорност и нежелание да се ангажирате с проблемите на хората около вас. Вие винаги изглеждате изпълнени с живот и уверен в себе си човек, въпреки че истината е малко по-различна. Склонни сте към подозрителност и дори можете да бъдете определен като параноик.

  1. Маниакални наклонности

Вие сте екстроверт. Надценявате своите възможности и сте склонни да харчите пари по безразсъден начин. Ако това лице от снимката ви изглежда противно, то дълбоко във вас живее истински ентусиаст, но ако го пуснете навън, бързо може да „изгорите“.

Вие сте внимателен, но прям човек. За вас е присъщо логическото мислене и никога не губите контрол.

  1. Дисоциативно разстройство на личността

Този тип личност ви характеризира като най-любвеобилния човек. Ако тази стара дама ви се струва опасна, то може би, когато сте били в подрастваща възраст, сте изпитвали някакви проблеми от гледна точка на сексуалната идентичност.

Вие сте готови да използвате своята сексуалност във всяка област на ежедневието: у дома, на работа, между приятели. За вас е важно всички да знаят, че умеете да използвате сексуалния си магнетизъм в общуването. Ако сте жена, то у вас е водещо желанието да използвате природния си чар за користни цели. Мъжете пък винаги се стараят да са заобиколени от поклоннички, чрез което да затвърдят самочувствието си.