frida.bg

7 безспорни положителни ефекта от пиенето на зелени смутита

Не всеки от нас успява да предостави на организма си достатъчно количество зеленолистни  зеленчуци, необходими за доброто самочувствие и тонус на тялото. Един зелен коктейл дневно може да реши този проблем и да повлияе положително на здравето ни.

За да си направим зелено смути, можем да използваме различни салати, спанак и дори зеле. Добре е да добавим и свежи подправки като магданоз, копър, листа от мента или целина – толкова голям е изборът според нашите вкусове! Ако искате свежият коктейл да е още по-апетитен, просто сложете към подбраните продукти манго, банан, ябълка или авокадо. Ето го и списъкът с някои преимущества за здравето ни, ако редовно консумираме зелени смутита.

Загуба на излишни килограми

Зелените смутита несъмнено помагат за стопяването на мазнините. Вкусните зелени напитки съдържат необходимите витамини, белтъци, полезни въглехидрати, минерали и фибри, които играят важна роля за справянето с излишните килограми. С помощта на коктейлите можем ефективно и безопасно да отслабнем, без да изпитваме глад. Просто трябва да увеличите приема на зеленчуци и плодове, като така ще успеете да се изчистите подкожните токсини и излишните мазнини.

Антиоксиданти

Зелените коктейли зареждат организма с внушителна доза антиоксиданти, които поддържат общото здравословно състояние. Като оръжие срещу преждевременното стареене, антиоксидантите помагат за профилактиката срещу много заболявания. Зелената напитка, съдържаща зеленчуци и плодове като портокали, моркови, домати и чушки е богата на ликопен (естествен пигмент на каротеноидите) – важен противораков и противовъзпалителен антиоксидант.

Детокс

Ако търсите лесна и бърза детоксикация на организма, включването в менюто на зелени коктейли е отлична стратегия. Всеки ден в тялото се натрупват много токсични химически вещества. За да изчистите черния си дроб, започвайте своя ден с чаша зелено смути.

Здрава кожа

Красивата кожа е визитната картичка на вашето здравословно състояние. Растителните коктейли са богати на баластни вещества, които помагат да се избавим от токсините. Ако пиете редовно зелено смути, след определено време ще забележите съществена разлика във външния вид на кожата си. Всъщност, важно е да разберем, че консумацията на зелени коктейли няма да промени за един ден състоянието на кожата ви. Нужно е да пиете често зелени смутита, но резултатът е гарантиран.

Добро храносмилане

Коктейлите, които са направени въз основа на зелени зеленчуци и плодове, значително подобряват храносмилането. Те са микс от питателни вещества, които организмът получава в максимален размер. Въпреки че можете да постигнете същия ефект, консумирайки салати от зеленолистни, в днешния забързан начин на живот нямаме време и възможност да включваме във всяко хранене достатъчно зелени зеленчуци. Затова коктейлите са най-добрият начин за ударно подобряване на храносмилателния процес.

Подобрение да мозъчната дейност

Преди всичко, здравословното хранене поддържа остротата и яснотата на ума. Нездравословното хранене съдържа изобилие от захар и мазнини, които влияят негативно на работата на мозъка. Зелените коктейли ще дадат на организма ви повече енергия, креативност и съсредоточеност, като по този начин ще успеете да понижите и нивата на стреса и безпокойство.

По-здрави кости

Един от най-важните начини за поддържане и увеличаване на плътността на костите е набавянето на необходимото количество калций. Според изследванията нашият организъм по-добре усвоява калция от зелето, отколкото от млякото. Зелените смутита съдържат уникална комбинация от витамини, антиоксиданти и минерали, които поддържат здравословното състояние на организма. Затова помислите сериозно как да включите в хранителните си режим зелените смутита, за да може тялото ви се отблагодари възможно най-скоро.