frida.bg
кристалите

Как да използваме кристалите в ритуала си за красота?

От времената на Древен Египет, жените са добавяли кристали и скъпоценни камъни в ритуала си за красота. Те вярвали, че те кристалите притежават магични сили, които им вдъхвали здраве, жизненост, младост и красота.

В наши дни кристалите стават все по-популярни не само заради външния си вид, но и заради енергийните си свойства. Те се използват в редица енергийни практики и терапии като рейки, масаж, акупунктура, женски разкрасителни ритуали и практики за сбъдване на желания.

Прочетете още: 5 кристала, които ще подобрят вида на кожата ви

Кристалите са един лесен начин да добавим щипка магия в ежедневието си. Как точно можем да използваме кристалите в ежедневната си рутина за красота и баланс? Ето няколко интересни идеи!

Енергиен тоник за лице с кристали

Можете да направите свой магичен разкрасяващ тоник за лице със скъпоценни камъни. Изберете високоенергийни камъни, които имат свойството да пречистват, защитават или усилват енергията, като аквамарин, аметист, прозрачен или розов кварц, аквамарин, малахит или оникс.

Почистете избрания камък с топла вода и сапун, а след това фги оставете за няколко часа на пряка слънчева светлина. Смята се, че слънцето пречиства енергийно камъните

След това ги поставете в стъклена бутилка с широко гърло и добавете чиста филтрирана вода. Затворете плътно съда и оставете да престои 24 часа. Всяка сутрин преди да поставите хидратантен крем впръсквайте или нанасяйте с памучен тампон от енергийно заредения тоник за красота.

Може също така да добавите положително утвърждение към този ритуал като начин да си напомните за вашата красота и стойност. Например:

 „Аз съм красива такава, каквато съм.“

„Аз излъчвам красота, младост и здраве.“

„Моята кожа сияе от здраве и жизненост“

„Пречиствам моята кожа, енергия, същност.“

Спрей за блясък и красота на лицето

Още един чудесен начин, по който можете да използвате кристалите си е като си направите домашна парна баня за лице. Добавете етерични масла като тамян и сандалово дърво, за да превърнете този ритуал в успокояваща, заземяваща и пречистваща терапия за лицето и душата. Ще ви трябват:

  • пречистена вода за красота
  • любимият ви кристал/полускъпоценен камък
  • 1 ч.л. арганово масло
  • 3 капки етерично масло от тамян
  • 3 капки етерично масло от сандалово дърво

Комбинирайте съставките в бутилка със спрей. Разклатете добре и нанесете пръска върху лицето си от разстояние 15-20см.  Масажирайте в кожата с кристален ролер или гуа ша.

Енергиен масаж за лице с гуа ша/ролер

Гуа ша, както и кристалният ролер, са древни китайски инструменти за масаж на тялото и лицето. Те подмладяват кожата, стимулирайки лимфния дренаж и циркулацията, в следствие на което се засилва производството на колаген и детоксикацията.

Бавният и дълбок масаж с лечебните камъни е изключително отпускащ, защото активира  парасимпатиковата нервна система или състоянието на релаксация. Използването на гуа ша или кристален ролер всеки ден е не просто средство за разкрасяване, но и специален ритуал, който намалява стреса и ни заземява.

Прочетете още: Гуа Ша: ритуал за блясък, младост и красота