frida.bg
Скорпион

Нова Луна в Скорпион

Новолуние в 12°Скорпион ще настъпи на 4 Ноември 2021г. Скорпионът управлява 8-ми дом в зодиака и неговите теми са философски, тайнствени и понякога плашещи. Водите му са дълбоки, а специалните думички, чиито символизъм Скорпионът отключва са ‚смърт’, ‚прераждане‘, ‚сила‘, ‚интензитет‘ и ‚трансформация‘. В този воден знак, лунната енергия ще ни въздейства силно трансформиращо и в дълбочина.

Новолунието е време за свежо начало, за наричане на нови идеи, проекти и начинания. Слънцето (= Его и жизнена мощ) + Луната (= менталност, емоции и инстинкти) ще проектират матрицата на близкото ни бъдеще с новолуние в Скорпион. Новолунията носят рисет в системата, а енергията на Скорпион дава особено силен и ефикасен импулс за започване на чисто.

Възможно е да се чувстваме изтощени и дори леко изгубени в дните преди Новолунието на 4 Ноември 2021г. Липсата на лунна светлина от наша перспектива винаги носи усещане за празнота по един или друг повод. Заедно с появата на първия лунен сърп в небето, ще бъдем подканени да се гмурнем надълбоко в скритите аспекти на нашата психика, за да ги преобърнем, преработим и трансформираме по метода на Скорпиона.

Новолунието в Скорпион ще внесе осъзнатост и светлина в нашите най-дълбоки и интимни копнежи. Очаквайте интензивни трансформации и възможност за реализации там, където се намира 12° градус на Скорпион във вашата натална карта.

Новолуине

Много скрити истини могат да излязат на повърхността с това Новолуние.

Никой друг зодиакален знак не би се справил по-добре с тъмните и скрити аспекти на нашата психика, както небесния Скорпион. Това новолуние ще ни потопи надълбоко в нашето собствено усещане за сила и в динамиката на взаимодействията ни с другите.

Скорпионът ни кара да се фокусираме в тъмното, в скритото и метафизичното, да отхвърлим заблудите, да прогледнем за истината. Той е силно емоционален, инстинктивен, чувствителен, интуитивен знак, който разкрива тайни с цел преобразуване на отрицателната енергия в сила.

В ниските си проявления, скорпионовата енергия се подхранва от силно отровно жило. Скорпионовото жило може да бъде използвано по агресивен, манипулативен и жесток начин, или като инструмент на истината, чрез който стигаме до същността на нещата.

Ако се настроим на високи вибрации, скорпионовото ужилване ще има точно обратния ефект – на пречистване, излекуване и коренно преобразяване.

Новолунието в Скорпион ще бъде в 180° противопоставяне на ретрограден Уран, планетата на промяната, просветлението и иновациите, която от няколко години транзитира в знака на Телеца.

Луна в Скорпион в противостоене на ретрограден Уран в Телец може да доведе до невероятни сценарии и ред изненади в живота ни. Всяко потиснато чувство може да се превърне в експлозив по трудно предвидим начин. Тъй като Телец и Скорпион управляват оста между 2-ри и 8-ми дом в астрологията, това новолуние може да донесе прозрения, свързани с нашите финанси, комфорт и собствена стойност, във връзка с начинините, по които споделяме ресурсите и силата си с другите.

С този аспект на Новолунието, на никого няма да му е лесно да запази хладнокръвие. Но ако успеем да се включим на по-високите му честоти, ще ни се даде шанс да преоткрием и да осъзнаем своето собствено усещане за свобода. Едновременно с това, Нова Луна в Скорпион ще ни разкрие и как да зачетем свещените граници на другите.

Новолуние

По време на тази лунна фаза, ще се зароди необходимостта някой или нещо да бъде премахнато от живота ни.

Новата Луна в Скорпион ще извади на показ травмите на миналото и скелетите на подсъзнанието ни. Нещо ще трябва да умре, за да се роди новото, както повелява свещения цикъл на живота. Дори и това да е просто стар начин на мислене – възползвайте се от трансформиращата сила на Новолуние в Скорпион, за да го изкорените от себе си. Това ще спре пагубни процеси, който водят до стагнация, вцепенение и ни изтощават.

Търсете истинската страст, която ви активира на пълни обороти. Фокусирайте се в своите дълбоки емоционални истини и разберете какво генерира във вас желанието да продължите напред.

Колкото по-малко е съпротивлението от наша страна, толкова повече мир и спокойствие ще усетим заедно с енергията на трансформация, която ще ни донесе това Скорпионско Новолуние.

Източник: Masha&TheMagick