frida.bg
желание

Сексуалното желание: да го повишим с натурални средства

Често срещан проблем при жените е липсата на сексуално желание или т.н. намалено либидо. Факт е, че женското желание за секс се влияе от редица фактори – хормонален баланс, прием на лекарства, както и от качеството на взаимоотношения с интимния партньор. Понякога всичко изглежда наред, но настроението ни за любовни ласки някак липсва? Е, събрахме едни от най-добрите съвети, които ще ви помогнат да повишите сексуалното си желание по естествен начин. Ето как!

Плодовете са натурален афродизиак

Смята се, че някои определени плодове действат като натурален стимулатор на сексуалното желание. Сред тях са смокините, бананите и авокадото. Тези храни осигуряват важни витамини и минерали, които могат да увеличат притока на кръв към гениталиите и по този начин да повишат нашата чувствителност и удоволствие.

Шоколадът е символ на удоволствието

Шоколадът е символ на удоволствието, не само заради невероятния си вкус. Шоколадът релаксира нервната система, дава енергия и пробужда сексуалното желание. Той насърчава освобождаването на химикалите фенетиламин и серотонин в тялото, а това подобрява настроението и ни настройва на любовна вълна.

Подправките стимулират сетивата

Смята се, че някои подправки като босилекът и чесънът притежават способността да пробудят позадрямалото либидо. Ароматът на босилек стимулира сетивата, а чесънът съдържа високи нива алицин, който увеличава циркулацията и притока на кръв към областта на гениталиите и увеличава чувствителността.

Самочувствието води до по-добър секс

Начинът, по който възприемате тялото си, влияе върху начина, по който се отнасяте към секса. Нездравословното хранене и липсата на физически упражнения могат да доведат до натрупване на излишни килограми и нехаресване на себе си. Когато не се чувствате привлекателни в тялото си това се отразява върху желанието ви да правите секс.

Алкохолът намалява чувствителността

Пиенето на чаша вино може да отпусне нервната ви система и да ви настрои на сексуална вълна, но бъдете внимателни! Прекаляването с алкохола намалява чувтсвителността, особено при жените, а това ще намали вероятността да изпитате удоволствие и оргазъм.

Стресът убива сексуалното желание

Стресът влияе върху сексуалното желание повече, отколкото си мислехме до сега. Според новите изследвания жените са особено податливи на вредните ефекти на стреса, като той намалява желанието им за секс. При мъжете е точно обратното.  Те често използват секса като метод за релаксация и облекчаване на стреса.

Спете достатъчно за сексуален апетит

Липсата на достатъчно количество качествен сън също може да има особено негативен ефект върху сексуалното желание при жените. Не случайно жените, чийто партньори похъркват или който отглеждат малки деца често се оплакват не само от нарушен сън, но и от липса на сексуален апетит. Ако искате да повдигнете желанието си по естествен начин, най-лесното решение е да започнете да подобрите качеството на съня си.

 Дръжте връзката си под контрол

За жените усещането за емоционална близост с партньора е изключително важно за  съществуването на сексуалната интимност.  Неразрешените конфликти, неразбрането и обидите могат да намалят сексуалното желание, и не само – могат да разрушат отношенията. Предотвратете натрупването на негодувание към партньора като редовно споделяте начина, по който се чувствате с любимия си. Ако не срещате разбиране срещу себе си, липсата на сексуално желание е начинът на тялото ви да ви каже, че това не е здравословно за вас. Дръжте връзката си под контол ипри необходимост се обърнете към психолог ли терапевт на двойки.