frida.bg
лицето

5 йога упражнения за тонус и подмладяване на лицето

Йога за лице е част от новата мощна вълна за естествена грижа за красотата и здравето. Редовното трениране на лицевите мускули ще увеличи тонуса на лицето, ще премахне бръчките и ще запази младостта му без ботокс, филъри и скъпи козметични порцедури.

Тренировката на мускулите на лицето се състои от различни упражнения. Една част от тях отпускат напрегнатите мускули, друга – тренират отпуснатите като в същото време им придават контур и обем. Това не позволява на кожата да се отпусне и да се набръчка.

Освен това, упражненията за лице стимулират циркулацията и снабдяването с кислород на тези мускули, което на свой ред увеличава производството на еластин и колаген, отговорни за стегнатата и здрава кожа.

Как да правим Йога за лице вкъщи?

В Йога за лице има много упражнения и всяко от тях претендира, че може да направи чудеса с външния вид на лицето ви. Най-добре е да ги практикувате в спокойна обстановка и пред огледалото.

Имайте предвид, че много от упражненията са свързани с правенето на различни гримаси, които могат да се сторят чудати на някой, който не е запознат. Когато изпълнявате упражненията, оставете останалата част от лицето, шията и раменете напълно отпуснати.

5 йога упражнения за младо лице

Чело

Това упражнение може да помогне при хоризонтални бръчки по челото (намръщено чело). Поставете върховете на пръстите си точно над веждите. Опитайте се да повдигнете веждите си възможно най-високо, като същевременно натискате леко надолу с върховете на пръстите си, за да блокирате движението. Задръжте тази позиция за 6 секунди. Повторете 5-10 пъти.

Челюст и брадичка

Това упражнение може да помогне при отпусната кожа в областта на челюстта и двойна брадичка. Поставете лакътя на масата с юмрук под брадичката. Натиснете нагоре с юмрука, докато в същото време опитвате да отворите челюстта си. Задръжте тази позиция за 6 секунди. Повторете 5-10 пъти.

Назолабиални гънки

Това упражнение може да помогне при назолабиални гънки, наричани още линии на усмивката. Отворете устата и леко свийте устните си. Поставете показалеца си в ъглите на устата си. Опитайте се да избутате устните си, докато издърпвате ъглите на устата си навън с показалци. Задръжте тази позиция за 6 секунди. Повторете 5-10 пъти.

Горна устна

Това упражнение може да помогне при вертикални бръчки над горната устна. Поставете палците си, прибрани и затворени заедно, под горната си устна. Избутайте устната си напред с палци, докато се опитвате да натиснете срещу палците с горната си устна. Задръжте тази позиция за 6 секунди. Повторете 5-10 пъти.

Плътни устни

Това упражнение може да помогне на устните ви да изглеждат по-плътни. Изтеглете долната си устна напред, за да докоснете горната си устна. След това обърнете горната и долната си устна навътре и ги притиснете заедно, сякаш се опитвате да задържите нещо с устните си. Задръжте тази позиция за 6 секунди. Повторете 5-10 пъти.