frida.bg
лице

Йога за лице тренира и връща младостта на лицето

Йога за лице е част от новата мощна вълна за естествена грижа за красотата и здравето. Това са специални упражнения и масажни техники, които тренират мускулите на лицето, а това води до пишаване на тонуса в областта на лицето, премахване на бръчките и връщане на младостта на лицето.

На лицето са разположени повече от 50 различни мускули. Голяма част от тях са така наречените мимически мускули. Те ни помагат да изразяваме емоциите си, но също така са отговорни за появата на фините линии и бръчки.

Тренировката на лицето се състои от различни упражнения. Една част от тях отпускат напрегнатите мускули, друга – тренира отпуснатите като в същото време им придават контур и обем. Това не позволява на кожата да се отпусне и да се набръчка.

Как работи йога на лицето?

Кожата на лицето има три основни слоя. Първият слой е епидермисът. Той е външният кожен слой, изграден от клетки. Вторият слой е дермата. Тя на свой ред е изградена от съединителна тъкан и нервни окончания, а те – от еластин и колаген. Най-вътрешният слой е хиподермата, която е изградена главно от мастни тъкани и мускули.

Целта на Йогата за лице е да работи и с трите слоя на кожата. Работата върху тях кожата увеличава кръвообращението, подобрява снабдяването с кислород и стимулира производството на колаген и еластин, което води до по-стегната и млада кожа.

Смята се, че съотношението мазнини към мускули в зоната на лицето е по-ниско, отколкото в другите части на тялото. Ако се упражняват правилно, мускулите на лицето могат да се развият доста бързо и в резултат лицето ще се стегне и тонизира.

Какви са ползите от практикуването на Йога за лице?

Намалява бръчките и линиите

Упражненията в Йога за лице тонизира и повдига мускулите в третият кожен слой, в следствие на което кожата също се повдига и тонизира, а бръчките и фините линии намаляват и дои изчезват.

Подобрява се кръвообращението

Редовните упражнения на лицевитемускули в комбинация с масаж на лицето и шията спомагат за увеличаване на кръвообращението, стимулират лимфния поток, а това премахва токсините и прави кожатакрасива и блестяща.

 Увеличават колагена и еластина

Йога за лице включва техники за масаж, които подобряват и увеличават производството на колаген и еластин. Това увеличава тонуса на кожата и намалява подпухналостта и тъмните кръгове.

Намалява напрежението и стреса

В Йога за лице също така се практикуват акупресурни техники или техники с натиск върху специални точки, които задържат напрежение. Натискът врху тях балансира и увеличава фината енергия (прана) в областта на лицето, а това помага за намаляване на напрежението и стреса.

Насища клетките с кислород

В Йога за лице, както и във физическта йога практика, дишането е изключително важно. Всяка клетка в тялото, особено в областта на лицето, се нуждае от кислород. Когато изпълняваме упражненията от Йога на лицето, ние насищаме клетките с кислород, а това алкализира тялото и подпомага процесите на клетъчното обновяване.