frida.bg
отслабване

5-те най-добри храни за намаляване на апетита и отслабване

Нови научни изследвания разкриха, че някои храни могат да намалят апетита и да ни помогнат да отслабнем в много по-голяма степен от други. Кои са тези храни и защо да ги включим в диетата си за отслабване още днес?

Яйца

Breakfast

Яйцата са една от най-добрите храни за намаляване на апетита и отслабване. Ново проучване доказа, че консумацията на яйца за закуска намалява глада през целия ден. Ако хапнете яйца за закуска ще усетите намалено усещане на глад по време на следващото хранене и ще консумирате по-малко калории през деня. Консумацията на яйца също така води до стабилизиране на нивата на кръвна захар, инсулин и грелин, по-известен като хормонът на глада.

Овесени ядки

Oatmeal

Започнете деня с купа овесени ядки, защото овесът, според учените, също води до отслабване. Овесът е богат източник на сложен (бавен) въглехидрат, а освен това съдържа голямо количество протеин, фибри, витамини, минерали и антиоксиданти. Овесените ядки засищат, усвояват се бавно, осигуряват енергия, намаляват усещането за глад и пречистват храносмилателната система.

Бобови храни

Breakfast

Боб, нахут, леща или грах? Всички те ще ви помогнат да намалите глада и обиколката на талията си. Подобно на овесените ядки, бобовите растения съдържат голямо количество разтворими фибри, които забавят храносмилането и усвояването на храната. Протеините в бобовите храни водят до чувство на ситост за по-дълго време. Според новите изследвания върху храните, диетите, които вклюват консумация на бобови храни водят до значително по-голяма загуба на тегло.

Бадеми

Almonds

Според друго проучване, включващо жени с наднормено тегло и затлъстяване, здравословната диета, включваща консумацията на 50 грама бадеми на ден води до по-бързо отслабване. Освен това само 50 грама ядки ще ви помогнат за намаляване на обиколката на талията, понижен индекс на телесна маса (ИТМ), намаляване на общия холестерола, триглицеридите и кръвната захар. Това се дължи на високото съдържание на протеини, фибри и здравословни мазнини в бадемите.

Авокадо

Avocado

Според ново проучване хората, които консумират авокадо като цяло се хранят по-здравословно, консумират по-малко добавена захар, склонни са да ядат повече плодове и зеленчуци и имат значително по-нисък ИТМ индекс, от хората които не консумират авокадо. Консумирайки авокадо всеки ден ще обогатим диетата си с голямо количество фибри и здравословни мазнини.  Любимият на мнозина зелен плод съдържа още фолиева и пантотенова киселина, както и витамините К, В6, C, Е и калий.