frida.bg

Антъни Хопкинс пуска на пазара колекция от парфюми, за да нахрани гладуващи деца

Някои звезди продават парфюми, за да печелят, други – за да помогнат на хората в нужда. Такъв е случаят на актьора Антъни Хопкинс, който е решил с поредния си творчески експеримент да помогне на гладуващи децата. Парфюмната колекция носи семплото име “Anthony Hopkins” и съдържа парфюми, свещи и дифузери, които струват между $45 и $75. Ароматните продукти могат да бъдат закупени на anthonyhopkins.com.

Идеята на актьора да продава аромати е провокирана от благотворителните му дейности, свързани с “No Kid Hungry” – организация, бореща за прекратяване на детския глад в САЩ. Печалбата от всеки един продаден продукт ще помогне да бъдат закупени до 50 обяда на деца в нужда, пояснява легендарният холивудски актьор. Идеята за благотворителната кауза се родила, когато Хопкинс бил затворен вкъщи по време на карантината. Той осъзнал, че светът се намира в огромна криза и много хора остават недохранени. „Не знам защо именно парфюмите изникнаха в ума ми, казва Хопкинс, но го направих, за да изпратя онази бутилка със съобщение през океана на неволи и беди, поне за малко облекчавайки света, в който се намираме, споделя откровено и философски звездата от „Мълчанието на агнетата”.

Унисекс парфюмът, носещ наименованието „АH” включва нотки на бергамот, портокалов цвят и мускус. Хопкинс смята, че създаването на аромата не е било трудна задача, защото по думите му той следва „инстинкта, интуицията”.

Самият Антъни Хопкинс не смята себе с за върл поклонник на парфюмите, но предпочита успокояващата енергия на свещите. „Паля ги, за да разсея тревожността“, споделя той.  На въпроса какво общо има колекцията със световената коронавирус-криза, Хопкинс отговаря, че според него ароматите носят успокоение на душата.

Трите аромата Amber Noir, Sandalwood и Gardenia Tuberose се предлагат под формата на парфюми и дифузери. Актьорът признава, че уханието на гардения е неговият фаворит, защото изпитва сантиментални чувства към фантастичното цвете, чийто аромат го връща към детството. В оформлението на колекцията от аромати може да бъде открит и почеркът на художника Хопкинс – образът на слон – едно от любимите животни на актьора, който той свързва с щастливите дни, когато заедно с дядо си е посещавал цирка.

Най-значимото за колекцията на Антъни Хопкинс, според самия него е, че тя е създадена за благородна кауза. Нуждата да се осигури храна на деца е от изключителна важност за актьора. Благодарен за това, което има в живота си, смята, че сега негов ред да дава. „Един от начините това да се случи е да останем, колкото се може по-жизнерадостни и оптимистично настроени, защото човешкия дух не познава граници. Можем да превъзмогнем сегашните трудности“, признава Антъни Хопкинс.