frida.bg
директен Сатурн

Лорда на Кармата Сатурн излиза от ретроградност

На 28-09-2020 година Небесният Бог на Кармата Сатурн се обърна в директна посока. Планетата Сатурн е важна не само в личния хороскоп на всеки човек, тя влияе силно в обществено-исторически план и се явява един от главните астрологични фактори, които определят събитията през съдбовната 2020 година. Възобновяване на директния ход на Сатурн от гледна точка на Земята ще пренареди фигурите по дъската на историята в личен и общочовешки план.

Началото на Сатурн в директен ход под знака на Козирог ще постави няколко важни теми, свързани с общата енергетика и нагласа. На първо място, енергията силно ще се повлияе от бавното отдалечаване на Сатурн от неговия съдбоносен съвпад с Плутон, за който астрологията ни алармира още в началото на годината, и чието въздействие е смятано за един от основополагащите фактори в събитията през 2020 година.

директен Сатурн

12 Януари, 2020г., беше официалното начало на този рядък планетарен аспект, който се случва веднъж на 500 години. 

Ключовият съвпад на Сатурн и Плутон в Козирог се явява едно от основанията и главна енергийна предпоставка за сложния преход, на който всички ние сме исторически свидетели.

С отдалечаване на Сатурн от своя небесен събрат – Владетел на подсъзнанието, Господар на Проекцията и Властелин на тайнствените и свръхестествени преживявания Плутон, енергията ще започне да се избистря.

Ще финализираме дългогодишен кармичен цикъл, ще преосмисляме идеите си за авторитарност и контрол.

Ще жънем онова, което сме посели в миналото.

директен Сатурн

Директен Сатурн (Отговорност, Карма, Търпение, Умереност) в своя роден знак Козирог (Статус, Твърдост, Труд, Контрол, Авторитет) ще положи началото на нов 30 годишен кармичен цикъл.

Сатурн ще бъде особено силен докато се движи директно в родния си знак и всички ще усетим тази енергия. Ще усетим, че всички жертви, трудности, страдания и уроци през последните 6 месеца не са били напразни. Ще разберем, че те са ни направили още по-силни и стабилни. Че нашето търпение, постоянство и дори изолацията, която е съпътствала мнозина през последните месеци, са имали таен и скрит вътрешен смисъл. Ще ни накара да оценим всички малки радости и победи, с които смята да ни възнагради от тук нататък.

Кармичната планета изисква от нас да бъдем силни независимо от обстоятелствата. Да осъзнаем, че нищо голямо и смислено не идва в този живот „безплатно“, без усилия, без тежка работа и пълна отдаденост. За това и сатурновите изпитания се усещат понякога доста крайно и безмилостно.

С началото на силния му директен ход през Козирог, Сатурн ще постави и фундамент в новия прав път, който ще стартира житейски за всеки един от нас. Бавно, но сигурно, бизнес начинанията и лични планове ще започнат да се движат напред и нагоре.

директен Сатурн

Директен Сатурн ни подканва да се фокусираме върху фундамента на бъдещето си.

Да се уверим, че изборите, които правим и връзките, с които се обвързваме са в хармония с нашите нужди и желания. Да отстояваме себе си и да не се примиряваме с „по-малкото зло“. Да вложим енергия в изграждането на прекрасни неща върху солидна основа.

Ако можеше да се опише с едно изречение, езотеричното послание на директен Сатурн към човечеството може би щеше да звучи така:

Влизаме в правия път към бъдещето само когато поемем пълна отговорност за своето минало.

Източник: Masha&TheMagic