frida.bg
Новолуние в Дева

Новолуние под знака на тропическата Дева: 17-09-2020

Новолунието на 17 Септември ще бъде в много близка позиция до Земята – ще имаме Суперлуние. Макар и невидима, Луната ще бъде силна и въздействаща с енергия за манифестиране на желания. Характерът на зодия Дева ще ни въздейства особено силно сега, когато Слънце и Луна са във владенията на земната девина енергетика.

В Дева започваме нов лунен и житейски цикъл, с който се отмерва пътят ни през съдбовната 2020 година не само времево, но също духовно и кармично.

Девата ни влияе положително в много отношения и състояния. Енергията на Дева дава ни яснота относно целите и визия относно как да ги постигнем. Девата повишава предприемачески дух, вдъхва желание за изява и стремеж към просперитет.

По новолуние се отваря Портал за манифестиране на желания и дефиниране на намерения.

новолуние в Дева

Възползвайте се от енергията на новолунието и дайте подходящо начало на новия лунен цикъл, който зачева във вибрациите на Дева.

Основни теми през новия лунен цикъл ще бъдат темите за чистотата, умереността и баланса. Ще се активира кода на тази свещена девина триада, управлявана от Висши сили. Тя ни подтиква да съблюдаваме чистота, баланс и умереност както отвътре, така и отвън. Да се водим от алхимичната мъдрост на Хермес Трисмегист  „Каквото отгоре, такова и отдолу. Каквото отдолу, такова и отгоре.“

Девата в символ на смирената служба, на майсторството, талантите, съвършенството, чистотата и вниманието към детайла. Тя служи на единството между душа-разум-и-тяло. С нея идва време за повече аналитичност, повече осъзнатост и душевен мир.

Като всеки зодиакален знак, Девата също  има своите тъмни страни и склонност да изпада в крайности. Под знака на Дева внимаваме да не изпаднем в перфекционизъм и прекалено вглеждане в детайла. Да не прекаляваме с критиката и да даваме повече свобода на полета, въпреки своята заземена човешка природа.

През призмата на септемврийското Новолуние в тропическата Дева, звездите ни дават поредните мъдри, практични и заземяващи съвети от Космоса.

Новолуние

Съюзът на Слънце и Луна в знака на земната богиня на грижата и изцелението ни подканва:

Да сложим в ред живота си.

Да почистим и подредим около себе си. Да освежим и проветрим прозорци, килери, дрешници, хладилници, както и скритите кътчета, складиращи боклук в съзнанието ни.

Да разчистим средата, която обитаваме – от струпване на ненужни вещи, хора и спомени.

Да се погрижим за недовършени или отлагани неща.

Да се погрижим за себе си.

Да обърнем внимание на тялото – нашия личен храм, който днес обитава душата ни.

Да бъдем практични и заземени.

Да не бързаме. В припряната енергетика на вечното бързане изпускаме важни детайли и насочващи знаци от страна на Съдбата.

Да допълним ежедневната си програма с нови здравословни модели и практики

Да се замислим и погрижим за храната, с която се храним, за въздуха който дишаме.

Да си зададем въпроса как да допринесем към добруването на планетата като цяло.

Да си дадем сметка, че нито един въпрос няма един единствен и универсален отговор. Животът е динамичен процес, в който решенията на всеки проблем отговарят на условието Тук-и-Сега.

Да кажем сбогом на миналото.

новолуние в Дева

Основна тема на новолунието ще бъде урокът, който ни преподават планетите от край време – да се научим да се откъсваме от миналото.

Колкото и болезнено да е то, с миалото сме силно обвързани и на никой не му е лесно да скъса с него. Ако причината да пуснем миналото е в страха да загубим своята идентичност, новолуние в Дева ни припомня, че няма нищо лошо в това да развием и разгърнем наново своето Аз. Усещането може да бъде странно и чуждо и като при всяка промяна са ни нужни сили и търпение.

Дева ни подтиква да дадем импулс, но и време на миналото да си отиде, и да направим крачка към новото си Аз по най-безболезнения и щадящ начин.

Новолунието стартира ново начало, но не бързайте. Длъжни сме да се съобразим със съветите на Дева, както и с енергията на планетата Марс. Ретрограден Марс обръща до голяма степен енергията навътре и забавя материализацията, инициацията, външната проява на планове и намерения.

Източник: Masha&TheMagic