frida.bg
Септември 2020

Добре дошъл, Септември 2020!

Септември е първият месец след мигновеното лято, който съдържа в името си звучната и отсичаща буква ‚Р‘. Влизаме в енергията на комбинация от година+месец, в които режем старото и засаждаме новото. Комбинация от година+месец на уроци и прозрения.

Както винаги, започваме месец Септември под знака на грижовната Дева, с коси от златни жита и ореол от парещо Слънце, и го завършваме с венерините Везни, теглещи баланса между материалното и духовното в живота ни.

Какво накратко ще ни донесе Септември? – Желание да се придвижим напред в елегантния ритъм на самоозъзнаването. Волята да интегрираме Светлината и Тъмнината в едно смислено цяло. Интеграция и прочистване на тялото. Магията в това да бъдем телом заземени, докато духът ни се засилва напред към сезона на златните жита и емоционалната зрялост.

Септември 2020

Започваме Септември с кулминация в лунната енергетика.

Пълнолуние в тропически Риби /сидерален Водолей/ на 1-2 Септември, в зависимост от положението ни по земното кълбо, носи прилив на дълбоко стаена рибешка чувственост, и изблик на болки и страсти, под режисурата на водолейската въздушност.

Рибите са последния 12 знак в зодиака – ефирен, интуитивен, чувствителен и женствен. Пълната Луна в тропическите Риби ще ни настрои романтично и мечтателно, а състояния като сънища наяве и будуване посред нощ вече започват по малко да ни завладяват. Все повече подтиснати чувства ще излизат с приближаването ни към лунна кулминация.

Планетата на мъжкото начало и активното действие Марс се обръща навътре на 9 Септември 2020г.

Марс става ретрограден в своя роден знак Овен, забавяйки волевия си нагон и разреждайки войнствената си плътност. Ретроградната марсова енергетика ще ни държи под око до средата на Ноември, настройвайки ни към пре-осмисляне, ре-визия и повече самоконтрол. Тази енергия ще накара мнозина от нас да се почувстват изтощени и изнервени. Важно е да знаем целта на ретрограден Марс – да работим върху каляване на търпението си и балансиране на огъня в нас.

Юпитер става директен в знака на Козирог на 17 Септември, точно по Новолуние.

Ново лунно начало, благословено от юпитерово изобилие бележат средата на месец Септември. Призовани сме да осъзнаем и приемем уроците от последните 4 месеца. Мнозина от нас най-после ще усетят пробив във важни кариерни и семейни въпроси.

Юпитер в Козирог търси в нас мъдростта, благодарността и търпението, с което да заслужим обещаното изобилие. Заявете себе си чрез твърдост и сериозен подход към проблемите!

Новолуние в Дева връща организацията и заземеността в ежедневието ни.

Девата ще изиска от нас да усетим как корените ни се преплитат с тези на ближния. Службата към света и към другите ще бъде темата на предстоящия нов лунен цикъл. Така Луната поема девината щафета от Слънцето, докато то полека преминава от знака на Дева към въздушната сфера на зодия Везни.

Слънцето – наш център и жизнена сила, влиза в сектора на Везни на 22 Септември и в точката на есенно равноденствие.

След 22 Септември ще бъдем под влиянието на венерината дипломация и актуализация в темите за баланса, равенството, връзките и любовта, които ще се активират по нов начин в живота ни. Ще усетим стремеж към всеобщ баланс и чрез слънчевия си център, който за малко ще изравни продължителността на земните дни и нощи.

Краят на месец Септември ще попадне във владенията на кармичния Сатурн, който става отново директен в родния си знак Козирог.

Това ще бъде последна директна офанзива на Сатурн в Козирог за следващите 30 години и важен момент от гледна точка на Земята. Този транзит слага край на определени кармични пътеки в живота ни. Фундаментални проекти в работата и в личния ни живот ще получат най-после зелена светлина, стига да Сатурн да прецени, че сме си го заслужили.

Септември 2020

Септември ще трансформира общата енергия, сменяйки сезона в природата и вътре в нас.

Септември 2020 ще ни обърне внимание върху истинските неща, които ни обграждат в живота. Осъзнайте кое за Вас е истинско и ценно, и синхронизирайте с него.

Настъпва време за пренастройка и превключване. Коригирайте мисълта си като я насочите към акумулиране на вътрешна енергия чрез фокус върху красотата и съзиданието. Задайте точните координати и влезте в синхрон с естествените си вибрации.

Помнете, че Природата е наш съветник, спътник и спасител – почерпете от нейната енергия през този кармичен Септември, и търсете своите малки параклиси сред нейните покои.

Източник: Masha & The Magic