frida.bg
Новолуние в Лъв

Новолуние в Лъв запалва сърцата отвътре

Новолунието през месец Август – 18/19 Август 2020, в зависимост от локацията ни по земното кълбо, попада в знака на зодия Лъв както за тропическия календар, така и според реалната звездна картина на сидералния зодиак, който следва ведическата астрология. Слънцето е в прегръдка с Луната и в своя роден огнен знак Лъв, и енергията по време на новолунието ще постигне своеобразна кулминация.

Новолуние в Лъв

На 19 Август рано сутринта българско време, новата Луна се присъединява към слънчевата енергетика, отразявайки към нас мощен лъвски импулс към ново начало.

Луната управлява нашите скрити таланти, носи емоции и състояния на подсъзнанието от минали животи, и определя манталитета, инстинктите и интуицията в настоящото ни превъплъщение. Дните преди новолуние винаги са неспокойни и трепетни, поради намаляващата светлина в нощното земно небе.

По правило, ежемесечните фази на намаляваща Луна са дни, в които разчитаме на вътрешното си пламъче и тестваме скрития си капацитет от енергия, като че ли оставени в тъмното сами със себе си.

Новолунията ни подготвят за начало на нова фаза, но докато Луната е все още невидима и черпеща енергия за предстоящия лунен цикъл, в нас назряват чувства на обърканост и безпътица. Ден след новолунието, Луната ще започне по малко да нараства, а в нас ще се запали пламъчето на надеждата.

Новолуние

Новият лунен цикъл ще бъде захранен от най-силния знак в зодиака – зодия Лъв, чиито управител е самото Слънце.

Лъвът грее с гордост, величие, оптимизъм, и огрява с детски ентусиазъм дори и най-тъмните и безпътни времена и нрави. Това Новолуние в Лъв ще бъде шанс да се отпуснем в жаркия оптимизъм на лятото и да почерпим от вътрешните си запаси творческа и артистична енергетика.

Една от силните черти на Лъва е неговата лидерска способност. Той ще ни поведе със страст по пътя на желанията ни и ще ни накара да се чувстваме приятно и в най-некомфортната среда. Лъвът знае как да отстоява себе си с гордост и величие, знае и как да съчетава сериозното с приятното. Той ще ни накара по детски да се поучим от царската му мъдрост, въвличайки ни с елегантност и финес в удоволствието от играта на живота.

Лъв

Новолунието ще активира четворно енергетиката на числото 8 и ще задейства Портал на лидерството и безкраен потенциал от прилив на енергия.

Слънцето е в 26° Лъв (2+6=8).

Луната е също в 26° Лъв (2+6=8) и в съвпад със Слънцето.

Сатурн (небесен Бог на Кармата) е в 26° Козирог (2+6=8) и в куинкокс към Слънцето и Луната – аспект, който ни връща към стара ситуация с нов фокус.

Месец Август се явява 8 месец в годината.

Числото 8 е стабилно, допълва лидерския потенциал в лъвската енергетика и има пряка връзка със символа за безкрайност.

Новолунието ще направи съвпад в Лъв с Меркурий, Вестоносецът на небесните Богове, благославяйки ни с дар-слово, творчески импулс и желание да се движим напред, както и хармоничен 120° аспект с Марс в Овен, който ще ознаменува като с фойерверки нашите нови планове и начинания.

Новолуние в Лъв

Енергията на Слънце и Луна в Лъв ще запали сърцата ни отвътре и ще проправи път за най-доброто, на което сме способни. Лъвът ще пробуди нашето смело и сърцато Аз, подготвяйки ни за едни от важните битки в живота ни.

Източник: Masha & The Magic