frida.bg
Марс в Овен

Градусите се покачват с влизане на Марс в Овен

Марс ще премине величествено и със силен плам през огнената зодия Овен, оставайки в знака цели 6 месеца. Овен е типичен марсов знак и личен боен символ на небесния бог на войната. Вместо обичайните 2 месеца, транзита на Марс ще продължи от 27 Юни 2020 до 6 Януари 2021 година, предвещавайки 6 бурни и непредсказуеми месеца, типично в стила на размирното време, в което живеем.

Марс в Овен връща с огнена амбиция големият екшън в живота ни. Под знака на Овен, Марс ще бъде в силата си и ще проявява енергия на макс, както подобава на всяка планета, транзитираща през родения си знак.

През последните седмици, марсовата енергетика беше максимално подтисната в знака на ефирните и фантасмагорични Риби, където Марс се бореше да прояви характер като Лъв в блатиста местност.

Но с енергията на Овен всичко ще си дойде на мястото и повече от това – ще ни се наложи да изтърпим свръх доза марсов 6-месечен транзит в Овен, необичайно удължен поради ретроградната фаза на планетата през Септември и Ноември 2020 година. Тогава, вместо да излезе от Овен, той ще застине в стационарен фокус и ще направи крачка назад, за да се увери, че всички сме усетили предупреждението и сме минали през пречистващия му огън.

Марс в Овен

Докато се подвизава в Овен, Марс ще направи няколко напрегнати аспекта със Сатурн, Юпитер и Плутон – всички в кармичния и дисциплиниращ Козирог.

Сатурн (отговорности и ограничения), Юпитер (експанзия, морал и мъдрост) и Плутон (смърт и прераждане) под знака на Козирог, са основни играчи в шахматната дъска на 2020 година, които задават тона в структурите, управлението и контрола (Козирог). Марс в Овен ще се изправи в силна опозиция на тяхната директива, развявайки знамето на свобода и независимост.

Ще усетим огнен трус както в обществения, така и в личния си живот.

Марс в Овен

Марс в Овен е прекрасно време да изявим активната си страна със страст, амбиция и мотивация.

С този транзит ще се чувстваме страстни, сексуални, първосигнални и на гребена на вълната, подсилени от силно желание да проявим най-доброто от себе си, да поемаме рискове и да бъдем сами лидери в живота си.

Отрицателното проявление на Марс в Овен крие риск от прояви на ярост, войнственост и агресия. Всичко ще зависи от нашата цялостна настройка и от това как ще успеем да преобразуваме марсовата енергетика. Вместо да нажежаваме допълнително обстановката с горещ темперамент и реактивност, можем да изберем да вложим своята сила в съзидателна дейност, а своята страст – в дела и в хора, които си струват любовта ни.

Източник: Masha & The Magic