frida.bg

Как начинът, по който седим издава характера ни

Езикът на тялото е необятно изкуство и малцина владеят умението да разчитат неговите закодирани послания. Съществуват утвърдени закономерности, които подсказват неща за характера на човека срещу нас. Без дори да проронва дума, можете да разберете повече за седящия на стола човек, защото позата и разположението на краката му говорят за личността му. Неслучайно кралските особи, политиците от световен ранг, актьори и секретни сътрудници минат през школата на поведение, като начинът, по който седят заема голяма част от техните образи.

Човекът предава своите емоции и настроение не само словесно, но и вербално: чрез жестове, мимики и пози. Езикът на тялото е отличен инструмент да покажем на събеседника как се чувстваме в дадения момент. Оказва се, че седящята поза и разположението на краката също разказват за характера на човека. Някои от най-присъщите за повечето хора пози можете да видите на изображението по-долу. Изберете своя начин на седене и вижте какво значи той.

Поза А

Това е типичната поза на креативните и харизматични хора. Човек, който седи в тази поза не обича дългите размишеления и никога не стои на едно място. Умее да се възползва от своя чар, който му помага да намери решение в много ситуации. Изключително общителен човек.

Поза B

Тази поза е присъща на мечтателите и на хората с богато въображение. Такъв човек обича да строи въздушни кули, но в същото време живее добре със собствената си вътрешна хармония. Прекрасно комуникира с хората около себе си и почти няма врагове. Добър слушател и верен приятел.

Поза С

Безпокойство и непримиримост – това са силите, които движат човека, седящ в тази поза. Неговите мисли са по-бързи от действията и думите, затова често събеседниците не успяват да смогнат на начина му на комуникация. Често това е и причината за пораждането на леко недоверие към него, а от своя страна, ако хората насреща му не са със същата динамика и черти на характера, той бързо се отегчава.

Поза D

Това е позата на рационалиста и високоинтелектуалната личност. Пунктуалност, ред и прецизност са най-силните оръжия на този тип хора. Те са перфекционисти. Не умеят да лъжат и да сплетничат, отнасят се с резервираност към околните и не изпадат в излишна информация. В дома на тези хора винаги цари идеален порядък.

Поза Е

Човек с огромни амбиции, кариерист, гонещ резултати. Такъв човек поставя пред себе си цели, достига ги, без да се церемони пред нищо. Това са отнася за абсолютни всички сфери от живота му. За хората, седящи в такава поза е много важно да поддържат стабилни отношения с околните. Но често хубавите моменти минават незабележимо край този тип хора, тъй като те винаги бързат след поредната поставена цел.