frida.bg
Април 2020

Енергията на Април 2020: Динамика и преобразование въпреки всичко!

Месец Април винаги се е отличавал астрологически като динамичен и преобразуващ живота ни месец, и тази година няма да направи изключение! Април 2020 ще бъде поредното предизвикателство в настоящата високосна година и месец, който ще събуди Пролетта в природата навън и вътре в нас, презареждайки ни енергийно като личности и социални същества. В безпрецедентните времена, в които имаме уникалния шанс да бъдем свидетели и активни участници, месец Април ще бъде наш съюзник и мотиватор за всеобщо пробуждане и обновление.

В контекста на безвъзвратните промени в света, такъв какъвто го познаваме, астрологията ни обръща внимание, че с месец Април 2020 ни очаква голям личен и обществен подем, въпреки глобално наложената социална изолация.

От гледна точка на астрологията и от по-широката езотерична перспектива, Съдбата работи силно през цялата високосна 2020 година, както и в настоящия момент конкретно. Всяка една малка стъпка през месец Април би могла да ни придвижи напред личностно и еволюционно, и да отключи нова карма в живота на всеки.

Грешки от минало излизат на дневен ред, за да бъдат осъзнати и  редактирани.

Април 2020

Април ни носи ярка зелена светлина, позволяваща директно и смело придвижване напред за всеки, който има очите да я види.

В края на месец Март 2020 най-после излязохме от ретроградната сянка на Меркурий и до 25 Април всички планети в Слънчевата ни система ще бъдат директни от гледна точка на Земята.  Това е много добра новина на фона на ретроградния свят, в който всички сме потопени на повърхността на ежедневието си. Енергията ще се усеща все по-ясна, динамична и изчистена от прегради и заобиколни криви.

Започваме месеца под влияние на пробуждащото мартенско новолуние в Овен, което ще ни съпътвства до 23 Април и следващата нова Луна в съвпад със Слънце в знака на прекрасния, заземен Телец – златния знак на насладата и удоволствията на  живота.

На 4 Април планетата Юпитер, символ на разгръщането и късмета среща Плутон – планетата на трансформацията, силата и регенерацията. Двете планети-гиганти съвпадат в знака на Козирог. Тази съдбоносна среща в небесата се случва веднъж на 13 години и се проявява в живота ни като възвръща силата ни да разгръщаме енергията си и да растем. В знака на Козирог, растежът ще донесе новаторски открития и неочаквани развръзки в сферата на структурите, отговорностите и бизнеса.

Пълната Луна ще изгрее на 7 Април в знака на Везни – символ на баланса, партньорствата и справедливостта. Пълнолуние във Везни ще засили емоциите и ще бележи драматични развръзки във взаимоотношения от всякакъв тип. Ще бъде силен момент за балансиране в различията, за доизпипване на детайли в бизнес проекти и артистични начинания.

На 20 Април Слънцето ще влезе в знака на Златния Телец и три дни след това ще срещне там Луната. Новолуние в Телец ще постави свежо начало на нов цикъл и ще възвърне вярата и насладата в живота ни.

Възражда се оптимизмът като вродена способност за самоизцеление.

Април 2020

Месецът постепенно ще засилва динамиката, изваждайки на повърхността подтиснати страхове, чувство на вина и тревожност с цел пречистване и трансформиране.

Поради независещи от нас обстоятелства, на външно ниво повечето наши дейности и отговорности могат да бъдат забавени и паузирани. Но ако погледнем на тези спънки като на шанс да направим нужните корекции и преоценка, те стават идеална възможност за намиране на най-верния път занапред.

Да се откажем от проактивното си участие в съдбоносните събития, на които се оказваме свидетели е последното, което трябва да направим. От нас се изисква търпение, последователност, селективност в приоритетите и вътрешна проактивност, която неминуемо ще се разгърне и в посока навън.

На колективно ниво – светът е поставен пред предизвикателства, които ще преобразят живота ни драстично. На личностно ниво – преживяваме вътрешно пробуждане на много бързи обороти. Възприятията ни се променят скоростно, рязко и драматично.

Април 2020

Краят на месеца ще донесе нужното успокоение в енергията най-вече на емоционално и ментално ниво. Усещането за физически и психически баланс ще донесе след себе си и чувство за повече стабилност в материалната и финансовата сфера.

Ключово този месец ще бъде да поддържаме висока вибрационна енергия, да вярваме, че няма нищо случайно в събитията, които ни съпътстват, и да действаме в посока най-добрия изход за себе си и за цялото.