frida.bg
новолуние в Овен

Новолуние в Овен: На прага на нов свят и нова ера в живота на Земята

С новолуние под знака на Овен на 24 Март 2020г. в 11:28ч. българско време, официално си пожелаваме честита нова астрологична година. Нека огнената стихия на първенеца в зодиака зодия Овен ни донесе физическата, емоционалната и най-вече духовната мобилизация, жизнено важни за поставяне на ново начало в този сублимен момент от историята на човечеството и цялата планета като цяло!

Историята не познава друг такъв момент като днешния, наситен с усещането, че сме част от едно глобално планетарно цяло. Целият свят е изправен днес пред необходимостта да приеме все по-осезаемото чувство, че се случва нещо важно и необратимо, че светът утре вече няма да бъде същия…

Промяната, за която ни подготвя езотеричната мисъл от известно време насам е вече в действие, и новолунието в Овен през високосната 2020 година е небесната повратна точка, която поставя глобалното ново начало според астрологията.

Днес в много отношения поставяме началото на един нов свят, който за мнозина ще се зароди от пепелта. Колкото по-навреме осъзнаем, че сме живи свидетели и неделима част от всеобщия процес на трансформация, толкова по-лесно ще се преборим със страха от промяната, която вече е в сила.

новолуние в Овен

Новолуние в Овен е повратната точка, от която започваме глобалното ново начало.

На фона на сложните световни процеси, начело с обявената пандемия, започваме нов астрологичен цикъл с начална точка новолуние в тропически Овен и сидерални Риби. Овен ще ни даде силен тласък и мобилизация, докато Риби ще внесат нужния разум да погледнем на нещата от всички възможни страни и гледни точки, без да изключваме способността си да бъдем състрадателни, и без да изневеряваме на най-важния инструмент в преценяване на всички важни житейски проблеми и ситуации – интуицията.

Новолунието в началото на новата астрологична година е важно и основополагащо небесно събитие. Тази високосна година, то се случва малко след пролетното равноденствие и ден след преместване на кармичния Сатурн от знака на Козирог в зоната на Водолея, под чиито знак се разгръща новата ера в живота на цялата ни планета.

Астрологичните синхроничности по време на новолунието, както и конкретната планетарна конфигурация на момента, включват участието на цялата гилдия най-важни небесни тела в системата – Слънце, Луна, Плутон, Сатурн, Нептун, Венера, Марс и Юпитер, и не на последно място Черната Луна Лилит и Ранения лечител Хирон.

Всички те ще добавят елемент от ключовата си енергия в алхимията на момента и всички ще допринесат за мощното разгръщане на енергията по това новолуние.

новолуние в Овен

По време на новолунието, Слънце и Луна попадат в 4 градус на тропическия Овен, отприщвайки енергията на числото 4.

В нумерологията, числото 4 е символ на стабилността; на четирите страни на квадрата, в който се чувстваме сигурни, стабилни и заземени; на кутията, която предоставя място за съхранение на материални и енергийни ценности; на четирите сезона в природата на умерения земен пояс; на четирите стихии – огън, земя, въздух и вода, които заедно носят пълнота, баланс и хармония в битието; Числото четири ще отвори енергиен портал към застопоряване в хаоса, към балансиране на ситуацията и приемане на важни решения.

От друга страна, езотериката ни обръща внимание, че с числото 4 трябва да се пазим от застой и застиналост. В момента, в който стигаме до тази точка, следва поврат в динамиката и нов импулс към проактивно поведение.

От енергията на интуитивните Риби – знак на водната стихия, оплождаща живота в неговото първично тайнство, преминаваме към елемента огън и знака на Овен, който ни подтиква към действие.

От тук нататък ще ни бъде още по-трудно да стоим на едно място и да чакаме, дори и в условия на карантина и изолация. Особено в Северното полукълбо на Земята, където естествения импулс ще ни приканва към всеобщо съживяване и сливане със събуждащия се живот навън в природата.

новолуние в Овен

Повратната точка на новолунието като преход от старото към новото, от Риби към Овен и от интуитивно възприятие към активно действие, ще бъде ключова за развитието на нещата в бъдеще.

Посветете този момент на безлунна застиналост на вглъбяване и медитация. Намерете своя център и проектирайте своята матрица от желания и намерения така, че да си осигурите автентична перспектива, висока вибрация, ясна гледна точка, стабилен фундамент и лична позиция, с които да се включите във всеобщия процес на трансформация, който завладява света навън с все по-мощни темпове.

Най-важно сега е да си дадем сметка за всичко научено до тук и за уроците, с които ще пристъпим към новото.