frida.bg
кардио

5 кардио трикчета, с които ще изгорите повече калории

Качеството е по-важно от количеството. Тази народна мъдрост важи с пълна сила за кардио тренировките. Не е нужно да тренирате два часа във фитнеса, за да отслабнете и да оформите перфектно тяло. Истината е, че повечето от нас нямат това време, нито мотивация.

Стига да знаете какво правите обаче може да съкратите времето от 2 часа на 30 минути и да изгорите същото количество калории. Как? Предлагаме ви 5 кардио трикчета, които можете да правите при всяка тренировка, за да изгорите максимално количество калории и да получите тялото на мечтите си по-бързо!

Добавете наклон към бягащата пътека

Свикнали ли сте да бягате на пътеката или в парка в равнина, но ако добавите наклон към тренировката, сякаш изкачвате хълм, ще увеличите интензивността, ще изградите повече мускули и ще ускорите изгарянето на калории двойно.

Добавете интервали с различна интензивност

Вместо да бягате на пътеката 15 минути с едно и също темпо, добавете различно темпо, например 1-минутно бягане, 1-минутна разходка, 1-минута спринт. След това повторете. По този начин ще изгорите повече мазнини и ще увеличите метаболизма си, което ще доведе до по-бързо отслабване.

Добавете силова тренировка и тежести

Добавянето тежести ще ви помогне да изградите повече мускулна маса, а както знаем, мускулите изгарят повече калории, дори когато сте в покой. Включете силови тренировки три пъти в седмицата или направете следващото си бягайте в парка с тежести около глезените, за да изведете тренировката си на следващото ниво.

Пийте вода преди да тренирате

Проучване от 2003 г. установява, че пиенето на около две чаши вода преди тренировка може да засили метаболизма ви с около 30 процента. Това увеличение ще се случи в рамките на 10 минути след консумация. И ще достигне своя пик 30 до 40 минути след пиене.

Хапвайте повече протеини

Бъдете сигурни, че ако консумирате достатъчно протеини, особено ако се опитвате да отслабнете, това ще доведе до отслабване. Протеините намаляват глада и апетита за вредна храна. Те също така ще ви помогнат да предотвратите загубата на мускулна маса и ще ви помогнат да изгаряте повече калории,

Следващият път, когато нямате достатъчно време, за да тренирате цял час, имайте предвид тези малки трикове. И не забравяйте, че докато се движите, вие горите калории, без значение дали се разхождате или бягате в парка!