frida.bg
хора

5 характеристики, които отличават високо интуитивните хора

Всеки от нас познава поне един човек, който притежава вроден усет, взима добри решения, умее да предвижда нещата и дори смятаме, че има свръхестествени способности… Каква всъщност е тайната на високо интуитивните хора?

Бързата обработка на несъзнавана информация и ефективното й използване е умело изкуство, което сме свикнали да обобщаваме с думата интуиция. 

Говорим за високо интуитивни хора или онези индивиди, които са овладели това изкуство, не се страхуват да се доверят на инстинктите си и да слушат мощния глас, който говори в тях без думи. И така, какво прави интуитивните хора толкова уникални и как да ги разпознаем?

Високо интуитивните хора…
… са наблюдателни, тихи, интровертни

Няма да срещнете високо интуитивен човек, който в същото време е експанзивен, емоционален и … екстравертен. Интуитивните хора са много чувствителни, ценят тишината, усамотението, паузите и забелязват малки неща, които другите може просто да игнорират. Техните умове в същото време са отворени за нова информация, знаци и послания.

… са по-емпатични и съпричастни

Високата чувствителност на интуитивните хора ги прави експерти в разчитането на невербалните послания и чувствата на другите. Те разбират какво се случва зад израза на лицето, жестовете, позата на тялото, тона на гласа, думите. Това супер умение им дава превъзходна способност да разбират мислите и чувствата на хората.

… обичат да се усамотяват

Високо интуитивните хора ценят самотата. Като се дистанцират от неща, които могат да им повлияят като социални медии, електронни устройства и други, те могат лесно да намалят стреса, да подредят преживяванията си, емоциите си, за да продължат да виждат живота от положителната му страна

… живеят „тук и сега“

Интуитивните хора живеят в момента „тук и сега“. Те умеят да присъстват в настоящето, а това им помага да възприемат много полезни знаци и информация от външния свят, които повечето хора пропускат.

… имат интерес към ирационалното

Да слушаш вътрешното си чувство, което никога не се аргументира с логични постулати, само по себе си е ирационално от гледна точка на ума. От гледна точка на уникално интелигентния вътрешен синтез, който наричаме интуиция, това е форма на една по-висша интелигентност. Високо интуитивните хора проявяват интерес към ирационалното, доверяват се на знаците, слушат вътрешния си глас и се оставят на „потока“, за който вярват, че ще ги отведе на „правилното място“.