frida.bg
Венера в Овен

Венера в Овен: Борете се за любовта!

Месецът на влюбените ще бъде белязан астрологически с една борбена и страстна Венера. Планетата на любовта и връзките вече ни облъчва с енергията на огнения Овен и нищо няма да я спре в устрема й да извоюва свещените си права да обича и да бъде обичана!

Венера в Овен

В навечерието на 8 Февруари 2020 година, небесната богиня на красотата се премести от своя знак на екзалтация зодия Риби в кардиналния и пръв сред знаците на зодиака. Под знака на Овен, романтичната женствена натура на Венера ще надене рицарски доспехи и ще се преобрази в истинска жена-войн на любовта!

Венера в астрологията има толкова лица, колкото лица и превъплъщения има женския архетип в реалността. Почти всеки месец, Венера сменя своя знак, редувайки зодиите така, както една жена умее да редува настроения, тоалети, украшения, мнения, увлечения, изкушения…

Всеки знак от зодиака, в чиито образ и енергия се превъплъщава Венера, внася различен тип женственост в живота ни и доразвива венерината притегателна сила и обаяние.

Заедно с Луната, Венера в астрологията символизира самата женственост, но не само. Венериното въздействие върху нас е определящо за начина, по който се влюбваме, флиртуваме и обичаме, за отношението ни към красотата и удоволствията в живота, за начина по който се свързваме с другите в любовни, семейни, бизнес и всякакви партньорски съюзи. Венера в наталната карта определя талантите и творческите ни пориви, ресурсите и парите, които привличаме към себе си, и начините по които ги споделяме с другите.

Венера в Овен: 7 Февруари – 5 Март 2020 година

Венера в Овен

През месецa на виното и любовта, Венера ще бъде под знака на зодия Овен, влизайки в ролята на амазонката на зодиака.

Венера под знака на Овен ще бъде смела, решителна, напориста, войнствена, първосигнална, вярваща в себе си и винаги на първа линия що се отнася до всякакви битки, свързани с любовта, финансите, със стремежа към удоволствия и красота.

Овен е кардиналната зодия, с която започва всеки нов цикъл на астрологичното колело. С Овен започваме две кардинални начинания – новата астрологична година и началото на пролетта.

Овен ни дава всичко необходимо за стартиране на ново начало – лидерство, импулсивност, желание за цъфтеж и изява. Той е огнения плам сред кардиналните знаци, носи силно изявена мъжка натура, която ще внесе във Венера несвойствени за нежната й природа черти и ще й даде нужната сила да отстоява себе си по мъжки.

На нас жените, Венера в Овен ще даде силата да се изправим гордо и смело пред мъжките си половинки.

Венера в Овен

Февруарският транзит на Венера в Овен ще бъде белязан с енергията на Черна Луна Лилит и Хирон – Ранения Лечител.

До 14 Февруари 2020 година, Венера ще бъде в съвпад с Лилит и Хирон под знака на Овен. Периодът ще бъде белязан от една страна с изява на дълбоки и тъмни страсти, с изблик на скрити желания, чувства на ревност и отмъстителност (Лилит). От друга страна, Хирон ще отваря стари любовни рани, опитвайки се да намери за тях ново изцеление. Хирон ще подпомогне Венера да канализира своя любовен плам и борбеност към положителни и здравословни утвърждения и повече самоуважение.

Венера в Овен

Венера в Овен ще изпита силата на духа ни

Венера в Овен е шумна, напориста и състезателна. Когато говори – тя е дръзка и убедителна, когато се смее – смехът й е силен и заразителен, когато флиртува – тя е уверена, съблазнителна и не търпи конкуренция.

Венера в Овен ще бъде много страстна и лесно ще се пали. Любовта, която срещаме по пътя си по време на този венерин транзит ще ни поразява от пръв поглед и често ще ни прави лекомислени. Подобна енергия изисква правилно канализиране. Венериният огън в Овен няма да бъде лесно потушаван и за да не ни изпепели ще ни е нужен малко повече разум и премереност от обикновено.

Позволете на тази Венера да се изяви, но внимавайте с обекта на своите желание – нека той бъде добронамерен и напълно заслужил усилията и ентусиазма ви!

Венера в Овен

Родени с Венера в Овен

Жените родени с натална Венера под знака на зодия Овен са лесно разпознаваеми и силно впечатляват. Техните чувства са огнени, всепоглъщащи и неприкрити, чарът им е показен и заразяващ, в любовта и секса са готови на всичко или нищо, живеят с пламъка на момента, с чувство за хумор, и с вечната настройка за приключения.

Сред по-известните дами, родени с Венера в Овен, се открояват Мерилин Монро, Дженифър Анистън, Риана, Лейди Гага, Елизабет Тейлър, Одри Хепбърн, Кийра Найтли, Ева Лонгория, Кейт Бланшет, Сара Джесика Паркър, Джанет Джаксън. Сред мъжете също срещаме доста интересни личности с Венера в Овен – Алберт Айнщайн, Зигмунд Фройд, Джордж Клуни, Боб Марли, Пиърс Броснън, Джак Никълсън, Робърт Дауни Джуниър и много други…