frida.bg
Черна Луна Лилит

Черна Луна Лилит в Овен: 28/01–21/10 2020 година

Лилит е Черната небесна богиня, същество от тъмната страна на Луната. Лилит е митологичен и библейски първообраз на женския демон, на първата жена, избрала бягството пред Рая. Лилит е образа на вечната бунтарка-феминистка в колективното подсъзнание. Тя е изкусителка и партньорка на Дявола, най-често изобразявана с образа на пищна червенокоса красавица или син пеперудо-подобен демон.

Всички древни учения имат своето скандално и недолюбвано женско божество Лилит и астрологията не прави изключение. Лилит е Черният Ангел в астрологията и древен езотеричен символ на тъмната страна на емоциите и психиката ни.

Подобно метафората за тъмната страна на Луната, в енергията на Лилит по натална карта са закодирани тайните на подсъзнанието ни и кармично предадени емоции и пристрастия, с които се раждаме.

Лилит е олицетворение на крайностите – тя е магьосницата и вещицата в нас, тя е бунтарка и пълно отдаваща се.

Лилит

Според астрологията, Лилит носи енергията на Тъмната/Обратната страна на Луната.

Луната е една от женските планети в астрологията, символ на нашите вътрешни преживявания и емоции. Тя има своя невидима за нас страна, обвита в тъмнината на тайнствата и забвението, която астрологията нарича Черна Луна Лилит.

Черната Луна Лилит е абстрактна геометрична  точка от лунната орбита, която се намира възможно най-далеч от Земята. Астрологията тълкува тази точка като лунен апогей, подтикващ към крайно проявление на емоционалната, сексуалната и психичната ни същност, така че да станат видими и най-тъмните и прикрити наши страни.

Лилит е първата жена на Адам, която обаче отказва да му се подчини и бяга от райската градина в дебри, обитавани от демони. Лилит не може да бъде опитомена и притежавана, тя олицетворява табуто и сексуалната сила, стремежа към свобода и разкрепостеност.

Лилит търси скрития смисъл и тайните, тя е естествения управител на магията и вещерството.

Чрез различните проявления на Лилит през знаците и домовете в астрологията,  сме поставяни пред изпитания и изкушения от различен характер.

Лилит

Във всеки знак от зодиака, Лилит провокира различни страсти, пристрастявания, влечения, желания и крайности.  

Когато Лилит се настани в даден знак, периодът се насища с енергията на неговите крайности, но често пъти проявленията на Лилит в живота имат и кармична даденост. Чрез нея се проявява законът на Кармата и причинно-следствените връзки между различните прераждания на Душата.

Лилит привлича в живота ни хора и преживявания, които имат магнетично въздействие върху нас. Тя ни разкрива какви сме в своята същност, в най-дивия си и първичен вид. Провокира ни да желаем и да мразим силно, да прекрачваме табута и ограничения.

Лилит е нашата сянка, но и нашата най-красива и най-секси тайна. Показва ни кои са най-силно ерогенните зони в съзнанието ни, кое отключва страстта в нас, какво ни провокира до крайност.

Поради своята женска същност, Лилит се проявява по-силно в наталната карта на жените и хора с по-силна женска енергетика. Тя олицетворява женското тайно оръжие срещу мъжете и женската сексуална притегателност.

Лилит

На всеки девет месеца Лилит преминава през един от знаците на зодиака, засилвайки неговите крайни проявления както в положителен, така и в отрицателен аспект.

Лилит прави пълен кръг през зодиакалното колело на всеки 8-9 години. Престоят на Черната Луна във всеки един от зодиакалните знаци е около 9 месеца, колкото трае и бременността при жените, което също може да се изтълкува като метафора.

С началото на 2020 година, Лилит завърши последния си 9 годишен цикъл през зодиака и излезе от Риби, който е неин знак на екзалтация.

Лилит

Новият цикъл на Лилит през зодиака започва на 28 януари 2020г. в знака на Овен и ще продължи до 21 октомври 2020 година.

Лилит в Овен е първокласна магьосница и истински борец-амазонка.

Ако сте родени през един от следните пердиоди, вашата Черна Луна Лилит е под знака на зодия Овен и следователно ще усетите периода особено лично:

07/08/1931–01/05/1932
11/06/1940–07/03/1941
17/04/1949–10/01/1950
20/02/1958–15/11/1958
27/12/1966–21/09/1967
01/11/1975–26/07/1976
06/09/1984–01/06/1985
12/07/1993–06/04/1994
18/05/2002–10/02/2003
24/03/2011–17/12/2011
26/01/2020–20/10/2020

Зодия Овен е силно мъжки знак, управляван от мъжка огнена стихия. Лилит в Овен ще съчетае крайности от женското и мъжкото начало.

Черна Луна Лилит в Овен е огнена, сексуална, напориста, пробивна, импулсивна, отстояваща себе си и войнствена. Когато се чувства притисната, тя отговаря с пълния си арсенал и става агресивна, нападателна, егоцентрична, първосигнална и нетактична.

Лилит

Черна Луна в Овен може да се прояви като силно желание за власт, притежание и постигане на целите чрез неоправдани средства.

За да провокираме положителната страна на тази енергия, трябва да подхождаме мъдро и осъзнато към ситуациите.

Лилит в Овен ще ни въоръжи със смелост, решителност и спонтанност, ще усетим прилив на творческа енергия.

На 23 февруари 2020г. Черната Луна ще срещне небесния лечител Хирон, който също е в знак Овен. Този аспект е изключително благоприятен за канализиране на тъмната лунна енергия в положителна посока. Хирон ще внесе мъдрост и целенасоченост в първичните пориви, ще овладее страстите на Лилит.

С Хирон и Лилит в Овен ще лекуваме дълбоките си вътрешни рани, ще пречистваме емоциите, мислите и взаимоотношенията си с другите.

Насочете вниманието си към скрити рани свързани със сексуалността, с ранното си детство, с начините, по които сте свикнали да се налагате и да отстоявате себе си без да се съобразявате с другите.

Запитайте се до колко осъзнати и премерени сте в действията си, какво ви убягва, къде бъркате, в какво прекалявате, какво трябва да научите за своята тъмна страна, провокирана от Черната Луна.

За да балансираме тъмните си страни, които ще срещнем в периода Лилит в Овен, трябва да се научим да ги разпознаваме и контролираме. Така не само ще се балансираме, но ще отработим част от кармичните си уроци и задължения.