frida.bg
женска енергия

Женска енергия в астрологията

Женска енергия има навсякъде около нас. Дори планетите и зодиакалните знаци я притежават в различна степен. Ще я разпознаем по силно всмукващата, притегателна енергетика, с която женствеността сякаш прелъстява света наоколо, балансира го и го омиротворява.

женска енергия

Ако сме родени с женска физика и едновременно с това умеем да си служим правилно и балансирано със своята женска сила, можем да правим малки чудеса в живота си. Като например – да изпълняваме с лекота мисията си, да привличаме добри обстоятелства и да защитаваме женския принцип в неговото разнообразно проявление.

Древното астрологично знание, което съществува вече повече от  4000 години, ни дава една от най-прецизните методики, чрез които да проявим и развием пълноценно женския си потенциал и женския тип енергетика, които са ни дадени по рождение.

Според астрологията, в момента на своето раждане, ние поемаме от енергията на космоса и от основните влияния на звездите и планетите, движещи се около нас. Като енергийни същества, ние не само черпим от енергията наоколо, но също сме нейни проводници и акумулатори.

Що се отнася до женското и мъжкото начало, те също имат своите космически източници, които ни захранват със съответния импулс и ни направляват в това как да бъдем мъжете или жените, които сме родени да бъдем.

женска енергия

Ключът към нашата уникална женска същност се крие в наталната ни карта

Чрез астрологичния метод, можем прецизно да възстановим разположението на небесните тела и техните аспекти от момента на раждането ни, и да ги картографираме в т.нар. наталната карта.

Наталната карта е нещо като планетарен screen-shot на небето, от гледна точка на географската и времева зона,  в които сме поели първата си глътка въздух и сме изплакали първото си издишване.

Според астрологията, с това наше първо вдишване-издишване като земни същества, цялата енергия на космоса в дадения уникален момент на раждането ни се е запечатала в нас.

Наталната карта улавя уникалния по рода си енергиен момент на нашето раждане и ни дава многопластова и динамична перспектива по отношение на характера, психологията, нагласите и възможностите ни в настоящото прераждане. Там се крие и ключът към нашата уникална женска същност.

Индивидуалната натална карта е безплатно, лесно и бързо достъпна в повечето астрологични сайтове, които ни предлага Интернет пространството.

След като вече разполагате със своя индивидуална натална карта, можете да вникнете по-надълбоко в своята лична звездна картина, и всичко, което има да ви казва тя относно женската ви енергия по рождение.

Ще си дадете сметка и за това, че независимо дали сте родени с физическите характеристика на мъж или жена, във вас се преплитат различни вариации и съотношения на тези два полюса, и те могат да се проявяват по различен начин, в зависимост от мъжките и женските влияния в наталната ви карта.

женска енергия

Ако искате да откриете своята истинска женска сила, търсете я не толкова в зодиакалния си знак, колкото в планетите, и в стихиите, които носят женския принцип в астрологията.

Астрологията приема, че има четири основни енергийни стихии – огън, земя, въздух и вода. Водата и земята са женски стихии, докато огънят и въздухът са мъжки.

Ако в наталната ви карта преобладават земни знаци като Телец, Дева и Козирог или водни знаци като Риби, Скорпион и Рак, вашата цялостна енергетика се води по-скоро от женския принцип.

Но това твърдение би било прекалено общо и повърхностно, тъй като женската енергия може да бъде много силно и пълноценно задвижвана и от мъжки стихии. Защото една „огнена“ жена, която правилно развива огъня в себе си и използва огнената си стихия в полза на женското си излъчване, може да бъде в пъти по-женствена от една „водна“ жена, която не е развила правилно своята водна женска същност.

женска енергия

За да разберем коя е „правилната посока“ за нас, трябва да погледнем по-конкретно на разположението на Луна и Венера в наталната ни карта.

Нашата женска същност и енергията, която провокира женствеността ни, се обуславят не само от преобладаващите в картата ни стихии, но преди всичко от знаците и елементите, в които се намират най-женските планети в астрологията – Луна и Венера.

Според знаците, в които попадат Венера и Луна в часа на нашето раждане, добиваме най-точна представа за начините, по които ни е заложено да проявяваме своята женска сила на макс, без много грешки и загуби.

Това знание ще ни бъде от полза не само за да привличаме към себе си точната мъжка енергия, с която да формираме хармонични връзки и отношения, но и да се чувстваме по-добре и пълноценно в собствената си кожа.